Azi am mai aruncat niste milioane de euro la gunoi

Sorin Blejnar, regina mafioților din toate regimurile politice, a ajuns azi la pușcărie. Timp de cinci ani, Blejnar va consuma, din bugetul României, circa 50.000 de euro. Dacă se bucură de condiții de detenție de căcat (ceea ce e previzibil, amiralul ALDE, a.k.a. Tudorel Toader, a eliberat 12.000 de nenorociți, dar n-a dat de-un leu vopsea în pușcării, iar condițiile sunt la fel de nasoale), Sorin Blejnar va da în judecată România la CEDO și va mai consuma, din bugetul României, 3-5-15-dracu'știe câte mii de euro.

Pe de altă parte (e un fel de-a spune, de fapt ar trebui să folosesc "pe aceeași parte") șpaga pentru care Sorin Blejnar a fost băgat la pușcărie nu a fost recuperată. E vorba despre "decât" 2,5 milioane de euro. La Dorin Cocoș șpaga a fost de 9 milioane. La regele șoselelor prejudiciul nerecuperat a fost de 25 de milioane. În dosarul Microsoft sunt sute. Tot de milioane. Tot de euro. Tot nerecuperate. Și 90% dintre români se încarcă cu optimism din știrea cu Blejnar, capătă senzația că, uite, se face justiție.

Nu, nu se face. Justitie e cand indrepti lucruri, nu cand bagi un om la pușcărie. Justitia nu este despre pedepsit, ci și despre pedepsit.

#followthemoney

____________________________

Dacă ți-a făcut bine să citești acest text

pentru că verbalizează ceva ce simți și tu,

s-ar putea ca unele din cărțile mele să-ti placă,

așa că dă o tură pe https://bogdanstoica.ro/shop

© 2019 Bogdan Stoica