futu-ți morții și răniții mă-tii de ia-mă nene

... cu cine te-a inventat și lăsat nesupravegheat în România. Nu puteau, în gâtul mă-tii, să te reglementeze ca pe donatorii de sânge, dacă vrea cineva să ducă oameni din oraș la el în sat, că tot trece pe acolo zilnic, să fie luat în evidență, pus să facă o asigurare complexă și i se dea un timbru de pus în geamul mașinii. Iar cine n-are timbrul să ia o amendă babană cat casa. Că nu mai erau demenți d-ăștia pe șosele, neștiuți de nimeni. 

Futu-ți morții mă-tii și de nivel de trai românesc, de-au ajuns părinții să-și trimită copiii la mama dracu' cu te miri cine, cu te miri ce, că e scump microbuzul ăla și fără bilete, e scumpă și pregătirea la proful ăla care nu da bon fiscal, de unde pula mea să scoată o sută de lei pe zi o familie obișnuită de români ca să-și pregătească copilul la nivelul absurd impus de căcatii de politicieni care au făcut manualele alea proaste și inutile, că ies dobitoci inapți să ia bacul pe bandă rulantă.  

Futu-ți gâtul mă-tii de mentalitate românească de căcat, că auzim țipete, vedem bătăi și facem două lucruri: întoarcem capul și ne spunem "nu e treaba mea". Stim și cine vinde droguri, și cine da cu cuțitul, și cine fură motorină și cine rupe ștergătoare în parcare dar n-am spune nimic, nimănui, oficial. 

Futu-ți finanțarea și strategia mă-tii de MAI, cu instruirea ta deficitară în caz de răpire, cu climatul ăla intern de inchiziție, de ai o droaie de polițiști care ajung să se teamă mai mult de o mustrare administrativă de la șefu' decât de ideea că ar putea muri un copil.

Băga-mi-aș pula și în morții cui a scris fraza aia din codul de procedură penală, cu perchezițiile care nu pot avea loc până în șase dimineața. Politicianul pulii mele, de ce morții mă-tii ai scris, mă, așa ceva, înainte să te gândești la implicații?

Și cu seteseul vieții, care acum câțiva ani știa și cu ce mâna se scarpină Udrea în pizdă, dar n-au putut oferi decât o triangulație de juma de kilometru pătrat în cazul fetei omorâte. Triangulație de-aia cat un deal făceau goniometristii, băieți, în anii 50, folosind trei camioane. Acum și iPhone, și Samsung, și Uber și Waze știu unde suntem cu precizie de juma' de metru și voi nu? 

Să va fut în gură pe toți, băi. După evenimentul ăsta, orice infractor cu un pic de creier va ști exact ce are de făcut ca să nu-l prindeți niciodată. Pula mea, abia ați prins un bou bătrân și analfabet. Și pe ăla mult prea târziu. 

In mai toate tarile lumii, serviciul de urgenta stabileste locatia EXACTA, dupa IMEI-ul telefonului, in maxim 30 de secunde. In Romania, nu. In schimb, STS a lansat anul asta o aplicatie care face asta. Si nu stie nici dracu' de ea. De-aia, cred ca ar fi misto ca niste jurnalisti sa afle raspunsurile la trei intrebari: 1. Cine a facut aplicatia? 2. Cati bani a costat aplicatia? Asa o sa aflam raspunsul la intrebarea 3: Nu cumva s-a ales varianta asta, in detrimentul celei uzuale, pentru ca cel de la intrebarea 1 sa primeasca banii de la intrebarea 2?

https://bogdanstoica.ro/shop

© 2023 Bogdan Stoica