zgomotul asurzitor al tăcerii

Ați văzut, în filme, cum băieții răi veniți să-l rupă pe unul cu bătaia dau televizorul tare? O fac - v-ați prins, desigur - ca urletele de durere ale victimei să nu se audă în celelalte locuințe. Să se audă muzică și să transmită, vecinilor, doar bucuria de a trăi.

Asta a făcut azi statul român. I-a dat Libertatea în cap, de dimineață, cu dezvalurile privind ancheta de la Caracal făcută cu niște semi-interlopi, gen Oacă și Memeacă, (vă arăt eu interlopi pur-sânge, dacă vreți). Dialogurile alea tampite dintre șeful poliției Olt și ăștia doi arată nu doar că le-a dat unor civili informații din dosar. Nu, nene. Arată că polițistul ăla, Alexe, nu-și nimerește palmele când aplaudă. Că habar n-are să gestioneze nu doar un caz de răpire, dar și banala relație cu informatorii. Pula mea, dacă Memeacă nu-l trimitea la Oacă, ci la mall, Alexe se ducea. Se ducea, mă!. Intra în H&M cu moaca lui Jean Constantin din "Nea Marin Miliardar" și striga: "Sunt Alexe, Polițist-Oltean. Mâinile sus! Unde e fata, traficanților?"

Și a mai arătat ceva. Ceva ce noi știm, cu toții, dar nu discutăm despre asta. Că nu există clan interlop fără politician la ciorap, polițist în buzunarul de la spate, procuror la pălărie si judecător in buzunarul de la piept. Mai exista si politisti, procurori, judecatori cinstiti , dar nu-i mai putem vedea de ceilalti, argati cu ziua pe la curțile din aur ale tuturor gunoaielor umane.

Și-atunci statul a reacționat. Peste zgomotul făcut de Libertatea a venit cu zgomotul asurzitor al reluării percheziției. N-a mai contat că azi era zi alocată pentru detectorul de minciuni, Dincă a fost dus acasă, să arate morții și răniții mă-sii. Al dracu' si ăsta, după doua zile de dureri de coaste, azi iar a spus si laptele supt de la mă-sa. S-a găsit cadavrul, s-a găsit și telefonul Alexandrei, s-a găsit și sim-ul. Tot s-a găsit! Tot!

Așa că, de pe la ora 14.00, știrea zilei, care vine din Libertatea, nu s-a mai auzit. S-a auzit doar zgomotul asurzitor al tăcerii complice dintre politicieni, securiști, procurori, judecători și polițiști, toți angajați-model ai unor suboameni care fut și vând copii.

Nu, eu nu vreau să spun că mă pricep la investigații criminale, ca 90% din userii români de net.

Dar la zgomote ca cel de azi mă pricep un pic.

Un pic și la  altceva.

 

© 2023 Bogdan Stoica