demisia lui felix banila nu inseamna nimic. follow the money

V-ati uitat ieri, sigur, la stirea cu presedintele Klaus Iohannis care a semnat demisia lui Felix Banila. Ati vazut, insa, si stirea cu prostituata care spunea ca face 25.000 de euro, in fiecare luna, pentru proxenetii ei? Aia era, de fapt, stirea zilei.

Inmultiti "cifra de afaceri" a fetei cu estimarea pesimista a celor o suta de mii de prostituate romance (in realitate sunt vreo 300.000) si vedeti ca va da o suma de 2,5 miliarde de euro. Da, proxenetii care exploateaza romance in scopul prostitutiei fac, in fiecare luna, cifra de afaceri anuala a OMV  Petrom. Anual, fac cifra de afaceri a NuStiu, adica 30 de miliarde de euro. 

Pai cu banii astia iti cumperi ce DIICOT vrei si faci dintr-o tara ca Romania o ferma-crescatorie-model de prostituate, deghizata intr-un Matrix, in care aparent lucrurile se petrec normal. Si din perspectiva asta, demisia lui Banila nu e suficienta decat pentru ca Matrix sa functioneze in continuare. Structurile DIICOT trebuie curatate, de sus pana jos, de toate influentele si complicitatile cu infractorii. Si nu doar acum, nu doar o data, ci permanent. Daca Romania nu creaza un mecanism de autocuratare eficienta a structurilor anti-mafia, fetele rapite din Romania vor continua sa produca 2,5 miliarde de euro in fiecare luna, indiferent daca schimbam seful DIICOT o data la doua saptamani. 

In fermele de gaini-ouatoare nu exista lumina naturala, iar becurile se aprind si se sting de doua ori pe zi, pentru a pacali bioritmul gainilor sa creada ca asta e ciclul normal zi-noapte. Tratate astfel de mici, gainile ajung sa faca doua oua pe zi, nu unul singur. 

****

dacă ți-a plăcut să citești asta s-ar putea să-ti placă și cărțile de pe

https://bogdanstoica.ro/shop

© 2023 Bogdan Stoica