ce este cartea poștală de bal?

"Ce este cartea poștală? Ajutați-mă!', scria pe site-ul care m-a băgat, spontan, în depresie. Depresie pentru că unii părinți nu-și mai bat capul să le explice copiiilor nici cele mai banale lucruri. Depresie pentru că școala românească, prea ocupată să le predea tâmpenii peste tâmpenii, a uitat să explice copiiilor lucruri esențiale. Depresie pentru că viitorul meu de bătrânel depinzând de noua generație sună foarte aiurea, câteodată.

ces

N-o să explic ce este cartea poștală, pentru că eu am cititori inteligenți. O să vă spun, însă, ce este o carte poștală de bal. Era modul de atunci de a te da la o tipă. In zi de bal, te îmbrăcai frumos, îți rasuceai bine mustățile, făceai lustrul la pantofi, plăteai o birjă și te duceai la bal. Intrai în sala aia nu căutând băutură și nici râzând zgomotos cu prietenii. Te plimbai. Prin toată sala, studiind atent prezențele feminine. Când descopereai o tipă care ți se părea seducătoare, scoteai frumos din buzunar o carte poștală ca asta....

cp3

...te duceai la tipă, te prezentai, se prezenta și ea, apoi îi notai numele pe cartea poștală. Asta insemna: "pisi, te plac maxim, o sa incerc sa-mi pun mainile pe fundul tau". Și dacă erai o pocitanie, pentru că era foarte bine educată, pisi nota și ea numele tău în carnețelul de bal și te anunța al câtelea ești pe lista ei. Abia apoi te puneai pe pileală, ras, glumit, atent insă ca nu cumva să ratezi dansul ce ți se cuvenea. Iar când începea valsul nr. 8, să zicem, te duceai la tipă, o salutai din nou, iar apoi dansați. La final, îi dădeai cartea poștală, pe care, de cele mai multe ori, ea o păstra. De fapt, le păstra pe toate. Nu exista vis mai mare, pentru o femeie tânără, decât să aibă sertarele pline de cărți poștale de bal. Să-și demonstreze că este o femeie frumoasă, curtată din plin. Cam cum sunt like-urile, azi. 

cp2

În cinstea acestor femei mișto, în luna martie, cine comandă cartea "Ce și-ar fi scris pe whatsapp străbunicii tăi", primește cadou o carte poștală de bal veche de 80-100 de ani. Ca să aibă ce arăta când spune povestea, mai departe, unor copii care nu știu ce este o carte poștală. 

Cartea care aduce cartea poștală de bal este AICI (link). La un preț mai bun, o găsești AICI (link). Dacă vrei să și povestim un pic pe tema asta, vino luni, 2 martie, ora 18, la Hilton Garden Inn Centrul Vechi (detaliile sunt AICI - link)

© 2019 Bogdan Stoica