votul pentru Consiliul Legislativ e doar o mostră de mizerie generală

Iar am senzația aia cretină. Iar aud cum toți îmi spun că sunt beat și că trebuie să mă duc acasă. Dar nu sunt beat, n-am băut nimic. Mă uit la polemica pe seama votului pentru șefia Consiliului Legislatv și am senzația că o să-mi curgă sânge din nas de nervi.

Știți știrea: Consiliul Legislativ are un șef pentru care legea nu prevede o durată fixă a mandatului sau proceduri de demitere. Cum ar veni, funcția e pe viață. Și zilele trecute s-au votat niște oameni. PSD l-a susținut pe Florin Iordache, mai cunoscut ca Ciordache, iar PNL și USR pe Augustin Zăgrean, ăla care încuviința senin toate abuzurile DNA. Doi nimeni, după părerea mea, dar părerea mea nu contează, asta știu deja. Iar votul a fost câștigat de pesediști, adică viitorul șef al Consiliului o să fie Florin Iordache. Imediat, PNL și USR au început să acuze nereguli la vot, au spus că numirea este ilegală, că votul se va relua și au demarat o campanie de ironii, meme-uri și prognoze sumbre privind nenorocirile pe care le va face Ciordache la Consiliul Legislativ pe viață, nu ca Augustin Zăgrean, care va face numai chestii grozave pe viață

Și lipsește ceva.

Lipsește mesajul: o să schimbăm legea, astfel încât mandatul de șef al Consiliului Legislativ să nu mai fie pe viață. 

Nu mă interesează faptul că funcția pe viață o să-i aparțină unui pesedist, unui liberal sau unui câine. O funcție pe viață nu poate aparține nimănui. Că altfel luăm o găleată de vopsea, scriem la toate granițele "bine ați venit în Belarus" și ne liniștim, în pula mea. 

Schimbați legea, nu omul. Despre asta este vorba, de fapt. Asta vrem de la voi. Imbecililor.

------------------------------

ceva mai vesel găsiți aici:
argint   branduri   cărți   podcast   ponturi   upcycling   vintage

© 2023 Bogdan Stoica