război? am scris deja un Powerpoint și știm să folosim un proiector

S-a schimbat jocul, paradigma, userii nu mai intră singuri pe blog, din când în când, așa că am trecut la un newsletter, care ajunge direct în contul de email al celor interesați să mă citească zilnic. Pentru restul, fac un mic rezumat, aici.

Mă uit la mizeriile de branduri naționaliste din retail (Gust Românesc, Drag de România, Gust de România, etc) și-mi dau seama că românii iar au picat pe fentă. De parcă asta e problema, că în magazine sunt produse străine. Nu, nene, aia e problema producătorilor, iar baba aia care face un solar de roșii absolut fabuloase sau familia aia care face o brânză demențială nu vor ajunge niciodată la raf, în Carrefour, pentru că roșiile se fac o lună pe an, brânza se face 6 luni pe an, iar Carrefour nu face contracte așa scurte. Problema noastră, a mâncăilor, e că produsele din supermarket sunt toxice. 27 de E-uri într-un salam. Șorici topit și transformat în șuncă presată. Doar 1% fructe într-un suc. 40 de lingurițe de zahăr într-un bidon de ceai. Miere sintetică. Brânză cu aracet.

Știți de ce a discutat Biden despre război cu mai mulți lideri europeni dar nu și cu Iohannis sau Ciucă, deși România e cole’șa, în buza conflictului? Foarte simplu: dacă Biden vrea ceva de la România îi ordonă lui Ciucă, nu discută cu el. Dacă Ciucă nu vrea să facă ce i se ordonă, Biden vorbește cu Germania care îi ordonă lui Iohannis.  Pe bune: de ce ai discuta cu secretara dacă să-ți aducă sau nu o cafea când poți să-i ceri una?

Ne-a liniștit nea Vasile Dîncu, cu privire la Rusia. Ia fiți atenți ce a zis aseară, la Antenă: "Noi am făcut o prezentare în CSAT a situației. Cetățenii români nu au motive să fie îngrijorați. Sigur, ar putea apărea consecințe economice sau fluxuri de migrație." Adică: liniștiți-vă, am scris deja un powerpoint și știm să folosim un proiector.

O viață fără proști îți urez.

In poză e faimosul joc comunist BOBO. Sursa: https://kolectionarul.ro

© 2023 Bogdan Stoica