Viața fără Revelion

N-a fost rău deloc. Am primit exact ce-mi doream plus un bonus de excepție - ciorbă de fasole cu afumătură. Iar a doua zi am primit una bucată somn la soare, că au fost 18 grade la mine’s sat.

Mi-am făcut lista. Știi tu, coala de care îți scriam pe 31 decembrie. Mi-a ieșit supermișto, e ca o radiografie a gândurilor. M-am uitat un pic la știri. Românii au dat cu petarde ilegale în proporție de 75%, ceea ce face - conform principiului #uzura_face_norma - ca poliția română să fie cea care pare ilegală. Iar jumătate din internările din noaptea de Revelion au provenit de la combinații aproape letale de droguri cu alcool.

Ăsta e un subiect interesant: România e singura țară din Europa în care consumul de alcool crește în rândul tinerilor, cei din Occident virând-o major spre droguri. Practic, în Grădina Maicii Domnului are loc o bătălie feroce între tradiție și globalism. Cum nu cunosc pe nimeni care e genial când fumează, se pastilează sau când trage pe nas, nu pot să zic decât un călduros “Hai Băutura!”

Restul e în newsletter. Abonează_te

© 2023 Bogdan Stoica