Da' taxiuri mai opreşte cineva în trafic sau e şpaga prea mare? - VIDEO

M-am gândit serios să aprind farurile, deşi era o zi însorită. După fumul scos, Loganul cu numărul PH 35 MOL, aparţinând unui taximetrist, ar trebui tras pe dreapta, dus la service şi scos din circuitul profesional al acestei profesii.

Lucrul acesta n-o să se întâmple, deşi există trei instituţii care pot face asta: Poliţia, pentru că sunt evidente problemele tehnice ale maşinii, Garda de Mediu, pentru că maşina poluează, şi Registrul Auto Român,. pentru că motorul maşinii cu pricina nu se mai află în parametri din cartea tehnică.

Din 900 de taxiuri câte are Ploieştiul, bag mâna'n foc că aproape jumătate nu sunt în legalitate. Fie şoferul nu îndeplineşte condiţiile de licenţiere, fie maşina are probleme tehnice sau de legalitate. Astea nu sunt maşini mai noi de cinci ani, iar şoferii nu par să fie nişte tipi cu atestat, vechime şi cazierul curat.

Ar folosi cuiva să rămână 500 de taxiuri pe străzi? Nouă, clienţilor, cu siguranţă, chiar şi taximetriştilor rămaşi, care vor avea venituri aproape duble. N-ar folosi, din păcate, celor din Primăria Ploieşti, RATP, RAR şi ARR, care încasează şpăgi babane în special de la cei care nu sunt în regulă cu actele. Adaug şi partidul care controlează aceste instituţii, şi care îi foloseşte pe taximetrişti  la fiecare proces electoral, pentru a duce "mituiţii" la vot.

Ce să mai zic? Huo. 

Media

© 2023 Bogdan Stoica