Cum să pupi primarul în fund dacă nu asfaltează Coni? Simplu: blurezi

Legăturile dintre politica editorială pro-putere din trustul Alpha-Observatorul-Telegraful şi banii daţi de Coni SRL Măneşti sunt atât de vizibile, încât m-am plictisit să le popularizez. Totuşi, ce-am văzut azi îmi depăşeşte cele mai optimiste aşteptări în a mă distra privind propaganda deşănţată, tipic comunistă.

Concret: întâi Alpha TV, apoi Observatorul de Prahova au difuzat azi un material video care proslăveşte Primăria Ploieşti pentru că a asfaltat strada Râfov. Subiectul - bun, ce să zic: e una din străzile care n-a văzut asfalt niciodată.

Totuşi, ceva era în neregulă la rujul-video aplicat pe curul lui Volosevici  de auto-proclamatele  modele de deontologie ale jurnalismului local Abia la a doua vizionare m-am prins: salopetele muncitorilor filmaţi când lucrau la asfaltare erau blurate, astfel încât să nu se vadă sigla Star T&D. Deci, Nu ca la celelalte materiale video, în care sigla şi oamenii Coni SRL Măneşti apar, deşi nu e cazul, în prim-plan, de câteva ori. 

Mie toată chestia asta îmi aduce aminte de Pepsi. Când eram mic, mergeam duminica, cu ai mei, la Snagov, de unde tata cumpăra, pe sub tejghea, o ladă de Pepsi, pe care o beam cu religiozitate, în şase, toată săptămâna. Şi într-o zi la şcoală am spus că "îmi place America pentru că face o băutura atât de bună, numită Pepsi". "De unde ştii?", m-a întrebat, imediat, învăţătoarea. "De la Aida, nepoata mamei, e recepţioneră la Hotel Pacea, la Snagov, şi au shop acolo, cu multe lucruri din America", am turuit eu. Învăţătoarea a schimbat tonul şi mi-a spus: "Să-i spui verişoarei tale că Pepsi este o băutură românească, da? Şi să-i spui şi că ţi-a zis tovarăşa să-i spui asta, da??"

Băieţi, mă închin. Sunteţi de departe cei mai buni pupăciosi din presă. Cum aţi împăcat voi capra şi varza în stil comunist, e ceva de speriat...

© 2023 Bogdan Stoica