Cine se ocupa de cimitirele Ploiestiului, de Craciun? Niste cretini.

Am ajuns azi, ca multi altii, intr-unul din cimitirele Ploiestiului. De Craciun, daca ai pe cineva drag "plecat", se aprinde o lumanare, se schimba florile de la mormant si se da de pomana. Ceea ce trebuia sa fie un prilej de reculegere s-a transformat intr-unul dintre momentele pentru care i-as bate, pur si simplu, pe astia care conduc Ploiestiul.

Nici un politist comunitar pe trotuar, ocupat de o multime de cersetori. Numai tigani, care mici, care mari, care letargici, care agresivi, care cu bubele pe-afara, care incercand sa-ti ia banii  "inaintea mortilor". Vezi doamne, cacatii astia erau acolo pentru ca eu sa ma port ca un bun-crestin... 

Daca nu eram cu mama, o femeie cu parul alb, care accepta cu stoicism jegul asta de oras si in prezenta careia incerc sa ma port cat sa n-o sperii, calcam cu masina vreo douazeci dintre ei. Inca mai simt nevoia, la zece ore dupa "eveniment", sa-l injur in fata pe imbecilul de la Politia Locala care s-a ocupat azi de cimitire.

In acelasi spirit, adresez aceleasi calduroase urari de neprietenie boului de paznic cu care m-am intalnit in cimitir, cat si celui care l-a angajat: "N-am voie sa ies pe poarta", mi-a spus, de parca l-am rugat sa vanda droguri unor copii, nu sa salveze batraneii, din strada, de tiganii care ii trageau de haine sa le ia banii si sacosica cu mancare. Culmea, in spatele lui, un alt rapcuigos d-asta, iesit parca din filmele de groaza, bea o bere, pe banca, bolborosind un "bogdaproste" ori de cate ori s-a apropiat cineva de el. Cum ma'ta bea ala in cimitir, oligofrenule?

Pentru Andrei Volosevici, primar, Dan Ionita, sef peste cimitire, si Dan Tanase, sef peste papagalii de la Politia Locala: sa va fie rusine, bai. Daca nu puteti potoli nici o gloata de cersetori, de trei ori pe an, mergeti acasa, si apucati-va de ceva mai lejer. Va cacati pe voi ca schimbati Ploiestiul. Schimbati-va intai pe voi, oamenii vostri, faceti-va intai, BINE, treburile alea mici si marunte, pentru ca ele fac din orasul asta un rahat cu sclipici.

Craciun Fericit si mars! 

© 2023 Bogdan Stoica