Antrenor de geniu, Mircea Lucescu se dovedeste un cetatean de cacat

Ma uit, de trei zile, siderat, la tot ce apare despre cazul Lucescu. Un tip care a decis sa depaseasca un tramvai pe dreapta si apoi sa faca stanga, prin fata acestuia, si care a ajuns in spital, cu niste coaste rupte si un plaman perforat.

 Inteleg aplecarea presei pentru starea sa de sanatate: Lucescu e o legenda vie a fotbalului, un om simpatic, cu o anumita conduita sociala, care merita simpatia generala. De aici pana la a-i aloca 11 medici este, insa, cale lunga. de unde mama dracului au scos aia 11 medici, ca eu stiam ca spitalele se golesc constant, din cauza salariilor? Intereseaza pe cineva cati bolnavi au ramas fara atentia unui medic, de cand e Lucescu in spital?

 Pe de cealalta parte, sunt socat de modul in care evolueaza ancheta accidentului lui Lucescu. Antrenorul s-a intrebat, retoric, daca nu cumva vatmanul putea sa reduca viteza si sa-l lase sa treaca. Iar politia si presa au supt-o din prima, cu pasiune: presa a inceput sa verifice daca vatmanul nu e cumva vreun dement, iar politia ancheteaza dinamica accidentului, face teste pe simulatorul de tramvai al RATB, etc. Misiunea: marele antrenor nu poate avea defectul de a conduce ca un descreierat. Nu-nu! Lucescu e un antrenor atat de bun, incat sigur vatmanul a fost de vina!

Nimeni nu se intreaba de ce Lucescu n-a facut asa cum face orice sofer care vrea sa faca o manevra ilegala de acest fel, adica sa astepte sa fie depasit de tramvai, si abia apoi sa vireze stanga. Nimeni nu stie cati oameni, aflati in tramvai si in masina acrosata de Lucescu, s-au lovit, sau cati copii care au fost acolo dorm acum avand cosmaruri. Consemnul general si complet nebunesc este: sa scriem Lucescu cu litere de aur si atunci cand numele sau pute a cacat. 

 Si mai lipseste ceva din tot tabloul asta: un politist cu coaie, care sa se duca la Lucescu in salon si sa-i spuna: "Mestere, conduci ca o pula. In tramvaiul ala erau si femei si copii. Si in masina careia i-ai sarit in fata erau femei si copii. Ai femei si copii, ma? Mars la borseta, da permisul incoa' si scrie de o mie de ori, pe cearsaf "tramvaiul are prioritate"...

© 2023 Bogdan Stoica