Nație de ipocriti, cu Arafatu'n gura. Muriți.

SMURD, inventia lui Raed Arafat, omul care si-a dat astazi demisia, nu exista de anul asta, ci de vreo 19. In fiecare an, prin Fundatia SMURD, s-a incercat sa se stranga bani din donatii. Fondurile n-au fost mari, astfel ca SMURD a ramas dependenta de fondurile de la stat. 

Asa putine cum sunt, fondurile astea au atras un grup de rechini, care mimeaza in aceste zile dreptul democratic la concurenta, in beneficiul cetatenilor. Nu exista asa ceva. Daca Legea Sanatatii va permite aparitia Serviciilor Private de Urgente, aceste firme vor dezintegra SMURD. Vor lua de aici cei mai buni oameni, tentandu-i cu salarii foarte bune, dar apoi ii vor trimite in cele mai profitabile misiuni de salvare a vietii, nu in cele mai importante. Vorba aia: de ce si-ar face cineva un SRL daca ar vrea sa salveze vieti? 

Tuturor celor care azi il plang pe Raed Arafat pentru ca lasa Romania fara o minte luminata: sa va fie rusine, daca faceti asta fara sa fi dat, vreodata, un leu, pentru SMURD. Aceasta institutie ar fi putut fi cea mai puternica din tara asta, daca toti cei care au vazut moartea cu ochii, iar apoi s-au intors printre noi datorita salopetelor rosii, n-au binevoit sa faca asta sau asta. Raed Arafat putea sa fie azi un fel de patriah al vietilor salvate in ultima instanta, iar SMURD putea fi atat de doldora de bani, incat orice concurenta ar fi fost doar o copie palida. SMURD va disparea, cu siguranta, in urmatorii doi ani, iar de vina pentru asta nu e nici cel care se cearta la tv cu Arafat, nici Arafat. Sunteti toti cei care ati dormit pe voi pana acum.

Nu sunt de acord nici cu demisia lui Arafat. Faptul ca refuza sa lupte pentru SMURD, creatia sa, la prima amenintare mai serioasa, il face destul de las in ochii mei. Totusi, daca o sa dau vreodata ochii cu el si o sa port, atunci, o palarie, o sa mi-o scot in fata lui. Pentru un palestinian, Arafat e un roman foarte misto.

Comentezi?

© 2023 Bogdan Stoica