stadion Ilie Oana - AllPlan Construction stadion Ilie Oana - AllPlan Construction © bogdan stoica

Am gasit cel mai bun actionar majoritar pentru Petrolul

Adamescu, Negoita, Tiriac, Iancu. Astea sunt numele vehiculate, in aceste zile, ca fiind posibili viitori actionari majoritari ai FC Petrolul. Iar actionarii actuali zic ca dau clubul gratis, daca noul proprietar isi asuma datoriile la ANAF.

 Trei milioane de euro, nu? Pai atata da Primaria pe an echipei, basca cele 20 de milioane date pe stadionul facut la standarde UEFA ca sa retrogradeze baietii astia. Pai decat sa arunci cu banii pe geam, nu-i mai bine sa pui mana pe ceva, concret?

 Eu, daca as fi primar al Ploiestiului, as gasi calea legala sa platesc datoria la ANAF si as prelua echipa, ca actionar majoritar. Bani sunt: e de ajuns sa nu mai dai lucrari de asfaltare umflate la Coni si la Cast, sa nu mai spargi banii pe beculete de Craciunul viitor si sa dai afara mancatorii-cretini de profit de la Hale si Piete, ca sa obtii banii astia. 

 Asta ar fi Pasul 1.

 La Pasul 2, as crea o noua firma, la care eu vin, ca aport la capitalul social, cu stadionul plus licenta: 17 milioane de euro. De pe aceasta pozitie, as ceda oricarui investitor, pentru 7 milioane de euro in trei ani, 49% din firma, drepturi de a angaja ce antrenor vrea si drepturile asupra jucatorilor. El va face bani din jucatori, drepturi de televizare, publicitate; eu, ca primarie, din bilete si inchirierea stadionului. El face 10 milioane in 5 ani, eu fac maxim 3, dar nu mai conteaza, pentru ca am si stadion, si echipa, si bani de dat, dupa aia, la Cast si Coni.

 Pai sa vezi atunci, la Pasul 3, ce borduri pun....

© 2023 Bogdan Stoica