no imagination crafts no imagination crafts © bogdan stoica

N-ai avut feon, blondo? Si ce? Si noi te-am avut ministru, si nu ne plangem

Am crezut tot timpul ca inchisoarea e pentru cei violenti. Ca infractorii de tip Elena Udrea nu au ce cauta dupa gratii. Dupa discursul de azi al blondei, din Parlament, sunt clatinat in convingerile mele. Femeia asta este atat de deconectata de la viata, asa cum e ea, in Romania, incat incep sa cred ca un stadiu de cateva luni de izolare i-ar prinde chiar bine, pentru viitorul ei de politician.
Ce n-ai avut, blondo, la inchisoare? Feon?! Pai ai idee ca inca vreo doua milioane de romani n-au feon? Si stii de ce? Jumatate, pentru ca nu si-l permit. Inca vreo treime, pentru ca nu-si permit sa mai mareasca factura la curent cu inca 5-10 lei. Iar restul, pentru ca n-au o priza in care sa bage feonul.
Sunt unii care n-au baie, doamna Udrea. Adica, n-au o sursa de apa indoor, pe care s-o foloseasca la spalat. Cum ar veni, traiesc de ani de zile la fel sau mai prost decat ati trait dumneavoastra cateva zile la arest. Si nu-s acuzati de nimic, sa stiti. Sunt doar vinovati ca sunt romani buni la suflet si prosti cat cuprinde, care ti-au vandut voturile pe un kil de ulei si o sacosa de peste, cand te-ai dus pe la ei, in campanie.
Si stii ce e foarte trist, blondo? Ca puteai sa le cumperi feonuri la toti, si nu doar feonuri. Puteai sa faci, pe Ministerul Dezvoltarii, un program numit Prima Baie. Sa dai acolo, o suta de euro, cu care amaratii Romaniei sa-si cumpere un wc, o chiuveta, un cap de dus si un feon, si sa amenajeze in vreo camera un simulacru de baie. Nu sa spargi banii statului pe terenuri de fotbal in panta, piste de biciclete in localitati fara trotuare si parcuri cu buxus si tuia in sate pe care cad padurile. Asta ar fi insemnat, cu adevarat, dezvoltare.
In alta ordine de idei, imi pare rau ca n-ai avut feon, in celula. Eu ti l-as aduce si maine. Dar ti-as taia curentul.

text aparut si pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica