Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 530

Sensiblu

Am fotofobie, cred. Daca n-am ochelari de soare cand conduc, ajung la destinatie in stare proasta, iar seara ma ustura ochii destul de tare. Ca urmare, incerc sa am tot timpul ochelari de soare. 

Din pacate, cand mi-i rupe M (cred c-a facut-o de 20 de ori pana acum), sunt nevoit sa-mi iau, din orice benzinarie, orice cacat de ochelari de soare. Doua'jdelei, treij'delei, nou'spe lei, care tin maaaaxim trei zile. Ultimilor, luati de la Leonardo-Carrefour, le-a cazut o lentila asa, aiurea. Cand m-am aplecat s-o iau de jos, mi-au cazut si ochelarii de pe nas, si s-a rupt rama. Sa ma fut....

Asa ca, periodic, uit de faptul ca M o sa-mi rupa din nou ochelarii si-mi caut ochelari de soare buni. Cand zic buni, zic Polaroid. Se prea poate ca si alte firme sa fac ochelari de soare autentici, dar marca asta nu m-a dezamagit niciodata. Asa ca o caut, cu indarjire.

Saptamana trecuta cred ca am probat 100 de perechi de ochelari de soare. O parte erau Polaroid, dar erau fie d'aia uriasi, care tin de cald, cum poarta femeile batute, fie d'aia cu o bara deasupra cu cu lentila in forma de "sunt trist", cum poarta toti microcefalii (paranteza, sa nu uit: ati observat ca un dobitoc, cu cat are capul mai mic, cu atat poarta ochelari mai mari?). N-am gasit, in tot orasul, ochelarii mei preferati Polaroid: cu lentile mici, cat am eu orbitele, ca nu tin sa-mi fac umbra la pometi, usor curbati si fara nici o sarma in plus sa fie trendy. 

Ciuciu! O doamna m-a si certat ca neg valorile modei anului 2012 la ochelari de soare. (Alta paranteza: ce pula mea se poate schimba, de la un an la altul, la ochelarii de soare, cat sa reprezinte, noile loturi, un curent nou, un set nou de valori estetice? Sunteti cretini?!)

Frate, si ieri, dupa ce m-am tuns, mi-am adus aminte ca farmaciile Sensiblu vindeau, intr-o perioada, ochelari de soare. Intru la cea de langa Lumea Mobilei, la trecerea de pietoni si pun, timid, intrebarea care ma racaia. Evident ca am nimerit in plin o prezentare exhaustiva a unui irigator, dar ce mai conteaza cand raspunsul a fost: 'Parca mai avem in spate". Si vine o tipa, manca-i-as meseria ei, cu o cutie cu minim 50 de perechi de ochelari POLAROID. Toti! A durat inca cinci minute sa-mi gasesc perechea dorita, turnata parca dupa capul meu. 

Si asta n-a fost tot. Ochelarii erau la reducere 50%, asa ca au costat doar 80 de lei. Pesemne, erau din colectiile 2011 si 2010... Intreb, la final: "De ce nu-i tineti in farmacie, ca uite, aveti modele care nu se mai gasesc pe piata?". "N-avem stativ", a venit raspunsul.

Asa ca, de ieri, ma intreb: ce fac, frate, sensiblu-istii din Bucresti cu stativele de ochelari? 

© 2023 Bogdan Stoica