Zece lucruri pe care nu le stiu cei care au fost la mitingul pro-paduri

Unu. Ca pondere, despaduririle facute cu acte in regula sunt mai numeroase si creaza un volum mai mare de taieri de copaci decat despaduririle ilegale, facute de hoti. In actualul Cod Silvic sunt o droaie de ambiguitati si lacune care permit defrisari masive, fara posibilitatea de control. Stiti de ce? Pentru ca Doi!

Doi. Firmele cu activitati in domeniul silvic sunt reprezentate onorabil la toate nivelurile de decizie din Romania. Verifica declaratiile de avere si de interese ale parlamentarilor si consilierilor judeteni din judetul tau si ale consilierilor locali din localitatile pe care le stiti impadurite bine. O sa gasiti o droaie de firme atat de profitabile, incat apar sip e site-ul camerei de comert din judetul tau, in topul firmelor.

Trei. Noul Cod Silvic, asta de-ati urlat voi sambata ca-l vreti pus in aplicare, e facut de PNL. Pe bune, e facut de oamenii PNL, pe durata mandatului liberalei Luciei Varga. E cumva curios ca acum PNL nu e de acord cu implementarea lui, nu? Acum intelegeti si de ce este Alina Gorgiu atat de vocala pe tema cardurilor de sanatate? Sa nu i se vada … lemnele!

Patru. Noul Cod Silvic a fost “desfiat” de parintii lui, liberalii, fix de cand presedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul in Parlament, invocand cateva motive.

Cinci. Aceleasi motive ca cele invocate de presedinte apar si in argumentatiile facute de firma aia austriaca ale caror afaceri le detestati, despre care se spune ca are un sef care se afisa la petreceri alaturi de Klaus Iohannis.

Sase. Luand in calcul cifra de afaceri pe 2013 facuta de firma aia austriaca, estimez ca vreo cateva sute de copaci au devenit scanduri in fabricile ei din Romania pe durata mitingului vostru.

Sapte. Singura metoda concreta prin care orice pulifrici poate opri defrisarile este Radarul Padurilor. Daca in loc sa mergi la miting ai fi facut o tura cu masina intr-o comuna inconjurata de paduri, ai fi putut opri, pe bune, un transport illegal de lemne. Google it!

Opt. Daca dupa miting ti-ai aruncat la nimereala hartia aia printata cu “Pro’-Padure” sau “Sunt un copac” pe care ai purtat-o  lipita pe tricou, tot demersul tau a fost degeaba. Mai bine invata sa traiesti verde, decat sa te porti verde o zi pe an.

Noua. Nu e tarziu sa scrii in fiecare zi, pana la alegeri, un email parlamentarului din colegiul tau, spunandu-i ca daca nu vezi o initiative legislativa pro-paduri de la el, s-a lins pe bot de votul tau.

Zece. Inca esti atat de naiv incat sa crezi ca un miting opreste o hotie care genereaza un miliard de euro pe an?

…….

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2019 Bogdan Stoica