Vrea cineva 30 de milioane de euro? Zac pe camp, in Prahova.

Patronii a trei grupuri de firme din Prahova, conduse de oameni foaaarte cunoscuti in administratie, politica si politie, cumpara in aceste zile, de pe unde pot, grau. Il cumpara la negru, si-l platesc cu bani cash, din geanta, pe camp. Anul trecut, Prahova a facut grau de 80 de milioane de euro, iar la negru se vindea cu 0,3 lei kilogramul. Acum a ajuns la 1,1 lei. Scadeti si marja de depreciere a recoltei, datorita secetei, si ajungeti la cifra din titlu.

As dori sa merg, la toamna, la o conferinta de presa, in care Politia Economica Prahova sa ne explice cum i-au prins pe cei trei, pe care  sa-i numesc aici (la nimereala, evident) SM, GL si CF. Mai ales ca ce fac ei nu e vreo smecherie imposibil de dovedit. Am dovedit-o eu, AICI, dar, in mod bizar, nu s-a sesizat nimeni. Sau increngatura duce prea sus?

Nu tin mortis sa faca politia ce vrea muschiul meu. Problema e ca planeta a cacat steagul, anul asta, la capitolul mancare. SUA au anuntat o reducere de 40% a recoltelor, datorita secetei. Ori, aia au irigatii serioase. La noi, cred ca problema va fi CATASTROFALA anul viitor. Iar cei 30 de milioane de euro ar conta, nu?

© 2023 Bogdan Stoica