Un indemn pentru parlamentarii romani - La muncă, băi sărăciilor...

Mor pe faza asta: "iesim din sala in semn de protest". Asta e chiul! Ia angajati-va in orice firma, si, cand patronul ia o decizie care nu va convine, opriti munca si iesiti, in semn de protest, sa vedeti ce repede ajungeti la coada, la somaj...

N-am avut niciodata parlamentari mai prosti, mai lenesi si mai jigodii decat acum si nu credeam sa vad vreodata cum niste putori la costum sunt incurajate de media sa se manifeste cu tupeu. Pentru ca, de fapt, vorbim despre chiulul unor impotenti care, fie nu pot accepta o infrangere, fie n-au nici un chef de munca si o ard aiurea.

Cat timp ati lipsit din plen, nesimtitilor, ieri, dupa citirea deciziei CCR? O ora? V-as taia-o din salariu! Si as interzice iesirea din plen, in semn de protest. Ce-i aia? Cum ar fi sa iasa din ring Bute, in semn de protest ca adversarul e mai bun? Stati dracului acolo, si indurati o infrangere!

Si-asa chiuliti grav. Trei zile de plen, una de grup - asta e saptamana voastra de lucru. Aveti, lunar, un numar de ore de munca mai mic decat o persoana cu dizabilitati grave. 

Si-asa aveti vacante mai mari decat elevii de grupa pregatitoare. Cate una de trei zile in fiecare saptamana, plus luni intregi, si iarna si vara.

Si-asa sunteti platiti regeste. 5.000 de lei indemnizatia si 10.000 de lei suma forfetara, in medie. Pai asta-i salariu de expat, trepanatilor!

Si-asa va platim degeaba. Daca n-ar fi personalul Camerei, capabil sa scrie, dupa notitele voastre agramate si cretine, o lege in sinergie cu cele deja existente, ne-am face de cacatul planetei din cauza voastra. 

Stati in pula mea in sala, da? Iesiti doar in caz de incendiu.

De fapt, nu iesiti nici atunci. Sau macar atunci.... 

© 2023 Bogdan Stoica