summer in Ploiesti summer in Ploiesti © bogdan stoica

Alina este mai buna la pat decat Victor, asa ca votez Alina

Sunt din Ploiesti, in caz ca nu v-am spus niciodata. Inca mai lucrez in presa, desi cateodata ma intreb de ce fac asta, pentru ca lumea pare sa nu mai aiba nevoie de presa. Si pentru ca azi a sustinut la Ploiesti o conferinta de presa chiar Alina Gorghiu, presedintele PNL, m-am dus.

Dumnezeule, cat m-am plictisit! Aceleasi vorbe goale, aceleasi promisiuni, aceleasi clisee gen “noul PNL”, “va asigur”, “se va face curatenie”. Ce sa notezi, daca nu se spune nimic memorabil? Ce sa crezi, daca la un metro distanta de preacinstita Alina sta nebulosul de Gheorghe Flutur? Pe bune, cat de tampit sa fii sa inghiti asa ceva?

Stiu, rolul meu acolo era sa consemnez sec. Sa fac o stire, s-o dau publicului meu s-o citeasca, iar aceastia sa ia decizii politice in cunostinta de cauza. Dar eu nu mai dau doi bani pe acest rol. Scriiind doar ce-a declarat Alina Gorghiu, as fi prezentat niste afirmatii scoase din context. Corect era sa scriu si ca in camera aia unde se spuneau vorbe frumoase erau cel putin zece insi cu probleme penale, nu? Dar daca scriam asta, as fi fost facut pesedist, sau mai stiu eu ce forma de mercenar de presa.

Asa ca am decis doar sa ma uit. Si asa, uitandu-ma, am descoperit ca Alina Gorghiu e o femeie frumoasa. Are ochi de senzatie, buze misto, dantura perfecta. E inalta si are gratie, nu se misca ca o handbalista, Picioarele sunt interminabile, fundul e ok, machiajul era aproape invizibil, buclisoarele alea ii stateau perfect, avea o singura bijuterie si aia cu gust. Pana si vocea Alinei imi place: parca e crainica de morning news la un post de radio din America. E optimista, dracu’ stie de ce…

Si brusc, mi-a venit ideea asta. Cum ar fi sa votam oamenii care ne plac, fara sa auzim ce prostii debiteaza? 

Stiu, o sa ziceti ca din filmul asta era Elena Udrea, si ca ar fi fost un dezastru sa actionam asa, la alegerile prezidentiale din 2014. Dar Elena nu e asa frumoasa ca Alina. Plus ca Elena si-a construit singura reputatia de bunaciune populara, moartea sudorilor, pe cand asta mica e decenta, nu i-am vazut sanii dezveliti. Aia mai si ciordea, se pare, pe cand asta mica pare cinstita.

Apoi l-am bagat in scenariu si pe oponentul Alinei, respective Victor Ponta. Cam martalog, cu capul cam mic si fundul cam mare, cu moaca aia de chinezoi deghizat, cu glumele alea fara sare… Va spun sincer: n-as iesi la o bere cu Ponta, dar sa-l invit la mine sa facem sex. Exclus!

Stiu, o sa sariti pe mine ca un politician nu poate fi evaluat si votat asa. Ca e un mod de gandire superficial. Ca ar trebui sa tinem cont de proiectul lui politic al unei personae publice, de modul in care se manifesta pe teme importante. Pai am facut-o! De 20 de ani, de cate ori a aparut un politician de top, l-am evaluat si votat (sau nu) la modul cel mai serios. Si la ce ne-a folosit? Descoperim acum ca toate virginele erau curve, si ca toti preacinstitii erau necinstiti. Ce valoare mai poate avea evaluarea de tipul asta, serioasa, in conditiile in care gresim la fiecare alegeri, de 20 de ani incoace? De ce sa persistam in greseala?

Asa ca eu m-am hotarat. Daca Alina Gorghiu nu-si face vreun breton penibil pana in 2016, sau nu se cupleaza cu vreun manelist pe care l-as calca cu masina, si n-o prinde DNA-ul cu ceva in plus prin pereti, eu votez PNL. Votez fundul misto, cu speranta ca deasupra lui nu e vreun cap viclean, care o sa nascoceasca inca un ANAFsi trei DNA-uri. Si stiti de ce votez asa? Pentru ca nu m-as culca niciodata cu Victor Ponta, pe cand cu Alina, da.

#hailiberalii

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica