mihai razvan ungureanu mihai razvan ungureanu © bogdan stoica

De ce nu-mi place MRU

Nu ca ar trebui sa-mi placa mie. Nici nu vreau sa-l f^t, nici nu candideaza la mine in oras. Am stat o singura data de vorba. De acolo mi se trage.

Venise, la Ploiesti, sa prezinte proiectul Forta Civica. Spunea lucruri minunate asezat langa un tip profund corupt, de pe aici, pe care-l facuse seful filialei locale (acum baiatul ala e in arest la domiciliu, pentru o spaga de 100.000 de euro). Se vedea pe MRU ca se simtea foarte puternic, motivat, se simtea bine facand un partid nou, avea planuri misto...

Abia se terminase scandalul Antena 3, cu achizitiile lui de parfum, vita Kobe, apa de urechi (WTF?!) si alte prostii de firma pe care nu si le mai cumpara, probabil, nici un purtator de pu*a din tara asta. Paranteza: Pana in momentul ala, eu credeam ca un rollon Nivea, de 10 lei, e maximul de lux pe care-l poti cumpara. De unde dracu' era sa stiu ca te poti da la subrat cu un Givenchy de 500 de lei?! Inchid paranteza.

L-am lasat pe MRU sa vorbeasca cat a vrut, timp in care l-am studiat. Cand a venit momentul intrebarilor, l-am rugat sa comenteze lista aia de achizitii stupid de scumpe, difuzata de Antena 3. Am fost politicos, i-am zambit.. MRU s-a simtit incurajat de tonul meu si a tras o rafala standard, care continea modestia lui, reaua-vointa Antenei 3 si cuvintele "minciuna", "manipulare" si "comunisti".

L-am lasat sa termine si apoi l-am intrebat ce marca e sacoul de pe el. I-a picat fata, a tras de rever si s-a uitat. Apoi a ingaimat: "Rene Lezard". Evident, toti jurnalistii si-au notat!

Un sacou Rene Lezard costa in 2012, pe net, 450 de euro. E un "brand exclusivist din segmentul high-class, cu hainele concepute de un designer german si produse in Italia, de gasit in Amsterdam, Copenhaga, Londra, Moscova, New York, Salzburg, Zurich, Vienna".

Eu, personal, n-as da niciodata 500 de euro pe un sacou. De fapt, nu cred ca detin ceva de imbracat mai scump de 50 de euro, exceptand costumele. Iar daca as fi fost un tip acuzat ca sparge banii statului pe parfumuri scumpe, mi-as fi dat sacoul de 450 de euro la schimb pe zece sacouri romanesti. Asa, sa dau bine la tv...

Eu n-am mai zis nimic. Nici MRU. Doar s-a uitat la mine cu o privire care spunea: "Ce bulangiu esti! Ce faza de cacat mi-ai facut! Sigur te-a pus Dan Voiculescu...." Era asa necajit, ca i-am propus chiar sa facem o poza, impreuna...

Comentezi? Do it: fb.com/bogdanstoica.ro 

© 2023 Bogdan Stoica