www.instagram.com/bogdanstoica.ro www.instagram.com/bogdanstoica.ro

De ce este Instagram o nebunie misto

M-a invatat un nene, foarte destept, mai demult, o tehnica foarte cool de calmat. Pentru perioade cand stresul e pe tine cat casa, si nu-ti mai vin idei bune, sau solutii, pentru problemele care te coplesesc.

"Mananca un fel de mancare cu stanga. O sa-ti silesti creierul sa lucreze intr-un registru logic complet nou, pentru ca gesturile legate de mancat devin automatisme inca de cand esti copil. O sa-ti obligi creierul sa anuleze tot ce era prioritar, inainte de asta. Ai sa vezi ca te linistesti si poti sa regandesti planul de rezolvare a crizei".

Frate, si a mers! Si merge de fiecare data. Incearca si tu, sa te convingi.

Instagram e din acelasi film. Sa faci poze cool pentru Instagram e ca si cum ai juca fotbal intr-un picior, sau ca si cum ai incerca sa vorbesti invers.

Regula treimilor - un soi de porunca de Top 10 in fotografie, aproape ca nu exista. Liniile imaginare de forta, pe care iti plasezi, intr-o o fotografie  obisnuita, subiectul principal, sunt diagonalele. Si ghici unde se intalnesc diagonalele? In centru. Automat, simetria devine cool, iar plasarea subiectului principal fix in mijlocul fotografiei devine un must.

De-aia, pe Instagram, au succes fotografii amatori, fara studii. Ei actioneaza instinctiv, imitand alte poze si cautand frumosul, pe cand pe mine inca ma dispera ca am incadrat sau am crop-uit incorect si ma dispera sa vad ca am ales aceeasi compozitie ca alt fotograf. Pentru mine, Instagram-ul este o provocare perfecta sa-mi puna mintea la treaba, in fiecare zi, dar si un exercitiu de umilinta binevenit. 

 

 

Media

© 2023 Bogdan Stoica