Da Vinci - Bobâlna

In 2010, nu aveam blog. Asta e o notita, publicata pe Facebook, in noiembrie 2010. De atunci, m-am mai dus la DaVinci Bobalna, si am capatat amintiri foarte placute. Asa ca retractez toate rautatile de mai jos.

Ce n-a luat Iulia Coadă în calcul când a început extinderea brandului Da Vinci în Ploieşti este că gemenii-tripleţi cu abilităţi de bucătar sunt greu de găsit şi de angajat. Aşa s-a făcut că la Da Vinci Republicii se mănâncă bine, la Da Vinci 2 - prost, iar la Da Vinci 3, cel mai aproape de Carrefour - genial. Pe Bobâlna s-a mutat Da Vinci 2, un local în care bucătarii n-aveau nici o treabă cu standardul general.

Noul Da Vinci este pe strada Bobâlna, unde era terasa-restaurant Beatrice, lângă Liceul de Artă. O locaţie frumoasă, potrivită cu stilul davincian, dar care merita mai mult de la noul locatar. De exemplu, când locaţia aia era deţinută de un ţăran, scara terasei, făcută din cornier şi tablă de 12mm, era un veritabil element de autenticitate. Localul parcă vorbea: "aş putea arăta perfect, dar ţăranul ăsta mi-a făcut scară de cornier". Acum, scara aia pe care Iulia n-a vrut s-o schimbe spune altceva: "abidas".

N-am mâncat nimic la Da Vinci. Sunt la două zile de la experienţa Casa Domnească, aşa că am întrebat dacă atunci când au mutat localul, au adus şi bucătarul. Răspunsul a fost "da", aşa că am ales să beau un ceai. De portocaleeee....

În rest, ce să zic? Fanii fostului restaurant Beatrice sunt rugaţi să revină, arată mai bine şi vor lipsi manelele. Fanii Da Vinci pot bea ce vor ei...

Mai multe din această categorie: « Casa Ploiesteană Ristorante Boccaccio »
© 2023 Bogdan Stoica