10 motive să nu votezi Gabriela Firea la Primăria Capitalei

Nu-s din București și mă doare-n cot dacă bucureștenii au apă caldă, câini blânzi în parcări sau dacă e berea ieftină în Centrul Vechi. Dar tocmai de-aia cred că văd mai limpede decât voi, bucureștenii, ce probleme au candidații. Azi – miss Firea, fata de la Antene.

Motivul nr. 1. E femeie. Hooo, nu săriți. N-am o problemă cu femeile, sunt cei mai buni șefi, profesori, și oricând o să prefer să mă fut o femeie decât cu un bărbat. Dar nu-s mulți ca mine. Administrația publică e plină de bărbați impotenți și frustrați, care vor funcționa mai greu sub o femeie, după 25 de ani de primari-bărbați.

Motivul nr. 2. Nu e foarte competentă la nimic. Pe bune, uitați-vă în CV. N-a fost niciodată cea mai bună jurnalistă din redacție, cea mai bună prezentatoare tv, cea mai bună realizatoare de emisiuni. Știe limba de lemn a jurnalismului și cam atât. Anchete ioc, interviuri bune ioc...

Motivul nr. 3. Nu știe cu banii. Pe bune, habar n-are. S-a măritat tot timpul cu tipi cu bani (între noi fie vorba, asta nu i-a ajutat cu nimic). Când a avut o firmă, a îngropat-o în datorii. I-a dat și Voiculescu două firme, pe care le-a băgat în gard.

Motivul nr. 4. E scundă. La cum își ridică părul în cap are sigur complexul înălțimii. Și dacă-l are, e nasol. Oamenii mici vor să fie oameni de stat ca să fie oameni mari în mintea lor, nu ca să facă lucruri mărețe. Dacă nu mă credeți, aduceți-vă aminte de Boc.

Motivul nr. 5. A avut bani tot timpul. Asta înseamnă că habar n–are de Bucureștiul profund. De cartierele fără asfalt, de parcările mici, de zonele rău famate. Pun pariu că femeia asta n-a mai mers cu metroul de 10 ani.

Motivul nr. 6. E atehnică. Se uită la fel de cruciș la o conductă de apă și la una de canalizare. Habar n-are să citească un proiect tehnic, sau să constate dacă o grindă e pusă corect. O să o facă ăștia muci, o să semneze ca blonda.

Motivul nr. 7. E măritată cu un coclit. Pe bune, bărba’su a chemat maneliști la nuntă. La mine asta spune tot.

Motivul nr. 8. N-o suspectez de prea multă charismă sau putere de convingere. Are în casă un malac de 18 ani care a luat nota 1,2 la română, la bac. Da, ați citit bine, unu douăzeci. Și nu e șoferul. E fi-su’.

Motivul nr. 9. E pesedistă, cu Dragnea bot în bot, în câmpul tactic. Îi miroase gura a stânga, ideologic vorbind. Un miros extrem de urât.

Motivul nr. 10. Nu stă în București.  Adică, ea dă din gură cu traficul, cu poluarea, cu căcat pansat, dar în fiecare zi, când își termină treaba, își încarcă bateriile în afara Capitalei. Cum să te cred că iubești un oraș dacă nu-ți place să locuiești în el, femeie, ai innebunit?

text aparut pe www.academiacatavencu.info 

© 2023 Bogdan Stoica