Casa Silvreta

Am fost de doua ori. O data m-am fript: am platit, pentru doua portii de mancare si doua ape, vreo 80 de lei. Eram la pranz, nu la o nunta, deci n-a meritat, desi mancarea a fost dementiala. Ideea e ca in Ploiesti mananci demential si cu 30 de lei, in doi, daca te straduiesti.

A doua oara n-am mancat. Am baut cate ceva, de ziua unui amic. Cum s-a baut binisor, am putut remarca ospatarii. Habar n-am daca sunt instruiti pe aici sau prin Bucuresti, dar mi-au facut o impresie excelenta. Si dotarile sunt de top: pentru patroni, n-a fost de ajuns sa cumpere cele mai scumpe servetele - le-au si personalizat. Cum ma pricep un pic la productie publicitara, va pot spune ca notele de plata mari sunt relativ justificate.

Doar relativ. Asta pentru ca nu te pune nimeni sa-ti faci planul de recuperare a investitiei, pe care eu o estimez, cu tot cu imobil, la peste jumatate de milion de euro, in doar 6 luni, umfland preturile preparatelor. Nu te obliga nimeni sa cheltuiesti bani pe mini-lingurite utile doar la cafea, pe care jumatate dintre clienti le indoaie, fascinati de delicatetea lor. Sa bagi 5.000 de euro in vinuri de 100 de euro sticla, pe care o sa le vinzi in trei ani. Sa bagi in meniu niste fructe de mare atat de inedite, din care insa vinzi doar trei portii si arunci zece, in fiecare zi. Nu esti obligat sa nu faci o campanie de marketing, sau de PR, tripland insa pretul chiflelor.

Cred ca cei de la Casa Silvreta si-au facut calculele gresit. Au crezut ca toata lumea care merge la Bucuresti, cu afaceri, o sa manance la ei. Nu se va intampla niciodata. Localul e bine pus doar daca ai afaceri discrete de rezolvat. Peste drum de Hipodrom este prea departe de centru ca sa te vezi, rapid cu cineva, si prea scump ca sa vii frecvent. Asa se face ca la pranz, localul e gol. Si gol cred ca o sa ramana, cu preturile astea...

Nici numele nu-mi place. Jumatate dintre prietenii mei pronunta Slivreta. Altii zic Silvetra. Pe urma fac haz, cu totii, de Veta. De la Veta ajungem rapid la Mă-ta are cratimă, și s-a dus dracului, printre mișto-uri, brandul care se dorea a fi plin de stil. Am inteles ca vine de la un masiv montan din Elvetia, celebru pentru partiile lui de ski. Pai si atunci, unde e conceptul legal de ski?!

Pe scurt: la Casa Silvreta e de mers când vrei să dai pe spate pe cineva. Ia-ți, însă, și cardul, și bani destui la tine.

© 2023 Bogdan Stoica