De la Groupama la Politie - circul continua.

Am povestit ce-am patit cu Groupama, nu? Am povestit si cum au baietii astia doua proceduri, una pentru prosti, care rabda ca vitele sa fie plimbati prin tot orasul si sa astepte ore intregi o nenorocita de hartie, si una pentru aia care fac scandal pe buna dreptate. Ei bine, astazi o sa va povestesc cum am ajuns la politie din cauza Groupama.

Mai exact, inspectorul de daune mi-a facut plangere la politie, Sectia 3 Ploiesti, pentru ca l-am injurat si pe el, si pe institutia la care lucreaza. Apropo: o companie nu e institutie. Politia da. O institutie respectabila, chiar. Am facut cunostinta cu agentul-sef Iulian Neagu, caruia i-am dat o declaratie, si in care am scris ca n-am nimic de declarat. Om serios, mi-a spus ca va audia si alte persoane. Dumnezeule mare, cu ce-si pierde timpul politia....

De fapt, ala de la Groupama a facut plangere pentru ca, in urma textelor mele de pe blog, a fost pus sa dea o nota explicativa, companiei. Ar putea sa-si piarda munca, daca se demonstreaza ca a fost cum spun eu. Asa ca, in plangerea depusa la politie, omul nu povesteste exact ce s-a intamplat, nici nu spune exact cum l-am injurat. Nu povesteste nici ca m-a tinut acolo aproape doua ore. Ca a fost arogant de la bun-inceput, plictisit la maxim de problema mea. Ca mi-a sugerat sa fac reparatiile la service-ul care il gazduieste. 

Si asta e foarte misto. Pentru ca la colegii lui, tot din Groupama, lucrurile stau altfel. Pot sa-mi repar masina unde vreau. Nu mai trebuie sa scriu nimic in afara de ce am scris deja. Marturie in acest sens sta colegul lui, care ma tot suna, "sa rezolvam" problema. Am vorbit cu el si sambata, si luni, si azi, miercuri, 7 februarie.

Astept ca politia sa-si termine mega-ancheta pe acest subiect extrem de serios si de grav. Astept si ca inspectorasul sa parcurga toti pasii pe care vrea sa-i faca, inclusiv in instanta. Am sa-mi repar masina pe banii mei.

Si am sa ma concentrez pe Groupama, nu pe inspector. Pe modul in care aceasta companie isi respecta clientii si respecta legea. Ei sunt o companie mare, eu sunt un ziarist bun la scotocit. Asa ca o sa fie interesant.

© 2023 Bogdan Stoica