Dom președinte, mai ușor cu regele pe scări...

Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestății Sale Regelui Mihai. Îmi doresc ca Regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile și îmi exprim nădejdea că Familia Regală va rămâne și pe viitor același reper deosebit de speranță și solidaritate. Este important ca, mai ales în aceste clipe grele, să nu uităm exemplul vrednic de curaj și dăruire pus în slujba națiunii de către Majestatea Sa Regele încă din 1927. (Klaus Iohannis, Facebook, 2 martie 2016, dupa anuntul retragerii Maiestatii Sale).

Cam trasă de păr, șefu'... Dacă un consilier de imagine se uita mai atent pe Wikipedia, vedea mai mult decât că Mihai a devenit rege al României în 1927. Născut fiind în 1921, avea șase anișori când a devenit rege! Si n-a dat nimeni țara pe mâna unui copil de clasă pregătitoare, România a fost condusă de o regență. Și a fost condusă cam prost. Trei ani mai târziu, adică la vârsta de 9 ani, Mihai a fost detronat și a putut să-și vadă liniștit de extemporalele aferente clasei a 4-a. 

Citind chestiile astea, vă rog să recitiți pasajul ăla, din postarea lui Iohannis, cu exemplul vrednic de curaj și dăruire pus în slujba națiunii de către Majestatea Sa Regele încă din 1927. Apoi mergeți, la un loc de joacă, și uitați-vă un pic la copiii de acolo. Cam despre asta e vorba. Nu avem parte, azi, pe Facebook, din partea presedintelui, decat de inca o declaratie superficială si prost pregătită.

Ideea e că poți sa-l flatezi pe Rege, ai si cu ce, fără să fie nevoie sa-l transformi intr-un fals copil-minune. Ca așa se zicea și de Ceașcă și uite unde ne-a dus.... Sigur, asta prespune să simți ceva pe bune pentru el. Și să nu te intereseze doar atragerea de simpatie publică, cu orice preț.

text aparut pe www.psnews.ro 

 

© 2023 Bogdan Stoica