Noul sens al expresiei - Într-o Relaţie Deschisă

Acum 5 ani, dacă o femeie s-ar fi aruncat de la etajul 15 al unui hotel, ştirea ar fi sunat aşa: "Mister la Hotelul X. O femeie a cazut azi, de la etajul 15. Era îmbrăcată doar cu halatul de baie. Rudele victimei sunt consternate si spun ca femeia avea o viata normala. Anchetatorii inclina sa creada ca e o sinucidere, dar raman rezervati. Vom reveni cu amanunte, dupa ce ancheta va demara". 

Azi, insa, stirea a sunat astfel: "O femeie s-a sinucis azi, aruncandu-se de la etajul 15 al Hotelului X. Din statusurile de pe Facebook, reiese ca femeia nu reusise sa treaca peste divort. Postase pe contul ei foarte multe poze in ipostaze provocatoare, si se declarase "intr-o relatie deschisa", pentru a incuraja pretendentii. Nimeni nu banuia ca, dincolo de imaginile femeii zambitoare si sexy, se ascundea un om atat de trist".

Precum vedeti, jurnalismul a zburat pe geam, la fel ca femeia. Au ramas, victoriosi, la locul tragediei, doar rat-journalistii, cum se numesc in SUA. Adica acei oameni care trag concluzii exclusiv in baza a ce gasesc pe internet, la prima cautare, despre tine.

Dumnezeu stie ce-o fi patit, in realitate, femeia. Poate a aruncat-o un dement pe geam. Poate a alunecat peste pervaz cu papucii uzi, ca tocmai iesise din duş. Nu mai contează. Dacă Facebook spune că eşti terminat psihic, aia eşti. 

Şi, dacă e să ne luăm după Pro TV, dacă eşti intr-o relaţie deschisă, ori abia aştepţi să te fu*i, ori eşti gata să te sinucizi.

Mai multe din această categorie: « Vin şi ojă Calliope »
© 2023 Bogdan Stoica