N-a fost viol. Cica s-au uitat unii in ... locul faptei

Daca aveti senzatia ca traiti intr-un oras sigur, va inselati. In Ploiesti si in imprejurimi are loc un viol in fiecare saptamana. Unele se confirma, altele nu, si dintre cele care nu se confirma, vorbim de un viol platit, ulterior, de agresor, ca sa nu faca puscarie. Cele mai multe au loc - asta e bine de retinut - intre o victima si un violator care se cunosc deja. Asa ca, daca e sa fim practici in a pazi o fata, ar trebui sa fim mai atenti la vecini decat la necunoscuti.

Trecem peste asta, pentru ca azi, la Ploiesti, s-a petrecut un fapt incredibil. O fata a reclamat la Politie ca a fost violata de mai multe persoane intr-un camin de nefamilisti. Politia a demarat o ancheta, a dus fata la un consult medico-legal, de unde a reiesit ca in vaginul ei n-a intrat nimic, in ultimile 24 de ore. 

Si aici s-a produs chestia care ma racaie: presa a difuzat informatia la modul "acuzatii false de viol", "o pustoaica a vrut sa aiba o scuza ca a lipsit de-acasa", "tineretul din ziua de azi...". Sunt cel putin 10 jurnalisti care nu si-au batut capul cu urmatoarele intrebari:

  • - daca tipa ar fi fost violata doar in fund, credeti ca vaginul ei ar fi purtat urmele agresiunii?
  • - daca agresorii au facut cu fata doar sex oral, credeti ca se vedea ceva, azi la consult, in pasarica?
  • - daca fata a a vrut sa petreaca noaptea la un amic, cum dracu' de n-au facut sex, de nu se cunoaste nimic in vagin?
  • - poate e larga, si de-aia nu se vad urme de viol?

Da, stiu ca intrebarile mele suna ca dracu', dar aici e vorba de intrebari pe care trebuia sa si le puna, in gand, niste ziaristi, nu sa le scriu eu aici.

Nu zic ca e ca mine, si ca tipa a fost sigur violata. Poate tipa e o curva, si avea datorie la astia, trei bonuri de masa, adica trei scurturi si o orgie. Pe de alta parte, poate e salvatoarea planetei, iar azi noapte a zburat pana in Sudan, unde a dus niste ulei ieftin, luat de la Billa, si nu vrea sa se dea de gol. Eu nu stiu cum s-au petrecut lucrurile. Stiu doar ca - am scris si mai sus - cele mai multe plangeri de viol se rezolva pe bani, nu in instanta, desi au fost violuri ca ... la carte. 

Ce vreau sa spun este ca si varianta fetei, si varianta politiei - sunt trase de par. Iar jurnalistii au crezut-o doar pe a doua.

Gresit. Pentru ca daca indivizii de care a vorbit fata initial chiar au facut asta, o s-o mai faca. Si daca o sa o mai faca, oricine, poate chiar cineva la care un jurnalist tine, o poate pati.

In caz ca nu stiati, violatorii sunt singurii delicventi care nu se recupereaza social. De-aia, in SUA sunt luati in evidenta ca agresori sexuali, pe tot restul vietii, iar agentul imobiliar care-ti vinde o casa, e obligat prin lege sa-ti spuna daca vreun agresor sexual locuieste pe strada ta.

ai ceva de spus pe tema asta? fa-o aici.

© 2023 Bogdan Stoica