Să te voteze Guță cu toată familia lui, politicianule!

Sunt baiat de baiat, ma cunoaste tot orasul / La dusmanii mei le dau sa mance' iepurasul / In toata tara-s respectat / C-am afaceri multe, fetele ma vor in pat / Eu sunt seful banilor / Si tata smecherilor

Ăsta e lumina de ta'su, Nicolae Guță pe numele lui. Dacă nu-l știți, citiți presa engleză de acum vreo lună. Guță tatăl a devenit subiect de știre când și-a bătut o iubită, la tv, în direct. Pentru englezi, unde violența fizică este pedepsită aspru, chestia a fost wow. Deci în România poți să bați o femeie, live la tv, și nu pățești nimic? Ce țară e astaaaa....

Pâi când tatăl e atât de minunat, cum credeți că este fiul? Ia citiți:

Chiar în noaptea de Inviere, fiul lui Nicolae Guţă a agresat sexual o tânără în club. Tânăra de 19 ani se afla în noaptea de Înviere într-un club din Petroşani, iar când a trecut pe lângă masa fiului lui Nicolae Guţă, acesta a ciupit-o de fund, după care a apucat-o de organul genital. Refuzat, fiul manelistului a trântit-o pe tânără la pământ unde i-a dat cu o sticlă în cap şi câţiva pumni în coaste.

Dacă ți s-a umflat o venă pe cap citind asta, te înțeleg perfect. Așa am pățit și eu. Am o fată, iar dacă cineva ar trata-o așa, aș face tot ce se poate pentru a-l pedepsi crunt. Asta dacă nu cumva legea se schimbă în așa fel încât să ne schimbăm și noi, părinții.

În acest moment, agresiunea fizică care nu duce la spitalizarea victimei este tratată ca o glumă de legea română. Te poți duce la cine vrei tu, să-i dai două șuturi în cur, riscând doar o amendă pentru tulburarea liniștii publice. Dacă victima face plângere, dar n-are martori credibili, sau nu are urme fizice ale actelor tale de violență, scapi de toate problemele fără multă bătaie de cap.

Asta deși cel care a luat șuturile în cur a fost umilit public, iar trauma psihică este extrem de adâncă.

Asta deși, în cazul unei victime tinere, ca fata din povestea cu fiul lui Guță, trauma îi va schimba viața.

Pun pariu că știu ce-o să se întâmple în cazul Mirunei din Petroșani: un procuror va face un dosar de lovire, iar pentru că fata n-a fost internată în urma agresiunii, va cere pedeapsa cea mai mică. Așa scrie în procedurile lui. Eventual, doar o amendă penală. Cu un avocat bun, tânărul Guță va fi achitat.

Și știți de ce? Pentru că legea e greșită. Codul Penal românesc a devenit o glumă, la anumite capitole.

Și de ce ar fi altfel? Noul Cod Penal a fost scris într-un moment în care politicul controla justiția, iar mulți dintre politicienii români sunt controlați de crima organizată, care le dă bani pentru campaniile electorale în care voturile se cumpără cu zahăr, ulei, mălai și pește.

Iar acum, uite cum culegem roadele acestor legi proaste! Pentru că n-a stat capră în fața unui sociopat, o fată dintr-un oraș mic, controlat de o mână de interlopi, va trebui să se uite peste umăr toată viața. Asta e tot, în actualul context și pe actualul cadru legislativ. Și nu e singura. Din ce știu eu, cred că jumătate din victimele agresiunilor sexuale din România rămân vulnerabile unor noi atacuri sau răzbunărilor celor pe care i-au denunțat.

Defecțiunea din legea română nu va rămâne, însă, fără urmări. Un sistem, de orice fel ar fi el, are tendința să pocnească, în cazul unor defecțiuni cronice. Și-așa suntem tot mai porniți împotriva străinilor, într-o țară în care capitalul străin pare protejat de ANAF și de Justiție. Și-așa suntem tot mai anti-imigranți, pe fondul atentatelor și dublului standard aplicat românilor care vor să ajungă în Occident. Din,perspectiva asta, să apară și o mișcare anti-interlopi - asimilați, de 90% din populația României cu țiganii - este doar o chestiune de când, nu de dacă. Și pe urmă, când România va lua foc, o să fim acuzați că suntem un popor rasist, deși nicăieri în lume n-au trăiat, în atâta armonie, atâtea etnii, ca în România. Nu suntem deloc rasiști. Suntem doar locuitorii unei țări unde diverse grupuri au confiscat puterea. Suntem discriminați, nu discriminatori.

 

Schimbați legea, domnilor politicieni. Pedepsiți agresiunea sexuală și agresiunea fizică minoră ca și cum ar fi cele mai mari nenorociri de pe pământ. Și știți de ce? Pentru că asta și sunt. Din perspectiva unui părinte, abuzul asupra copiilor este cel mai rău posibil. Aveți o lună până la alegerile locale și încă șase până la alegerile generale să faceți asta. Sper s-o faceți, pentru că și nu cred că vreți să vedeți milioane de buletine de vot pe care scrie "să te voteze Guță cu toată familia lui". Eu, de exemplu, asta o să scriu.

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica