Grotesc ProTV-ul, in ziua mortii Micăi. Maxim de grotesc.

Sunt dintre cei ce cred că Pro TV este cea mai senzațională organizație media din România. Azi, insă, au dat chix, de două ori. Vina mea: m-a pus dracu să mă uit la Măruță.

1. Nu poți să abordezi un subiect ca moartea Micăi, in emisiunea Happy Hour. In același stil de show tv. Cu generice vesele cu Cătălin Măruță țopăind binedispus, urmate într-o secundă de un Măruță care incerca să pară sobru. Emisiunea Happy Hour merită și o variantă mai austeră de generice și jingle-uri, potrivite cu cazurile dramatice din zona de divertisment. 

2. Nu poți să aloci morții Micăi 10 minute, după care să te scufunzi lejer în puerila și cretina bătaie dintre chef Pulea și concurentul Sulea. De fapt, nu poți să faci o emisiune, cu același prezentator, in același decor, cu aceeași grafică, având două subiecte atât de diferite. 

Mica nu era doar o vedetă care a murit. Era una din vedetele Pro TV din anii 90. Un clasic! Sigur, Măruță nici nu pricepe așa ceva. Pentru el: Mica este un om care a lucrat, cu succes, in lumea Pro, mai mulți ani. 

Una peste alta - grotesc. Știam eu de ce nu stau la ora asta la tv, in general...

© 2023 Bogdan Stoica