Nu e Blaga. Ştirea de azi e alta.

Probabil şi frigiderul vă vorbeşte, la această oră, despre alegerea lui Vasile Blaga ca preşedinte al PDL. De parcă ar fi important. De parcă schimbarea beţivului de la şefia unui partid e importantă. De parcă pe Blaga nu-l doare în cot de toţi ăştia care urmăresc, acum, ştirile cu Blaga.

Cea mai bună ştire de azi a avut ghinion cu Blaga. Aşa e in presă, câteodată: mediatizarea excesivă a unui eveniment de dei lei umbreşte o informaţie cu adevărat importantă. O găseşti mai jos.

Din 1990 încoace, în România au avut 20 de milioane de avorturi. 

Adică, un număr egal cu populaţia actuală a ţării. In Romania, se fac zilnic in jur de 400 de avorturi la cerere. Potrivit statisticilor, Romania ocupa primul loc in Uniunea Europeana la numarul de avorturi.

Nu zic că avortul e rău. Nu judec femeile care fac asta, sau cuplurile care decid că nu e momentul să facă un copil. Am aşa ceva în dotare, ştiu cât de greu poate să fie, câteodată. Şi mai ştiu că nu toţi sunt pregătiţi, tot timpul, să procreeze. Alegerea de a face sau nu un avort mi se pare fundamentala intr-o democratie, orice v-ar spune unii sau altii. Pentru unii, de exemplu, avortul ar trebui să fie obligatoriu. Părerea mea!

Problema e alta. O tara in care au loc 20 de milioane de avorturi in 22 de ani nu este deloc o tara in care merita sa traiesti, pe termen lung. Pare, mai degraba, un loc in care, dupa ce ajungi, iti pierzi orice speranta. Si daca va suna cunoscuta expresia, sa stiti ca nu este intamplator. 

© 2023 Bogdan Stoica