pauza de tigara pauza de tigara

Daca nu votezi cu unul dintre potentialii castigatori, esti un tampit. Parerea mea.

Abia astept sa treaca alegerile astea. Sa se duca, invartindu-se, sa punem o mascota acolo si sa bifam inca o reusita democratic cu specific romanesc, ca oameni cu stofa de presedinte n-avem printre candidati, si sa scapam.

Nu de alta, dar nu-mi mai support cunostintele si prietenii. Vad la ei semne de cretinism. Si sunt atat de raspandite simptomele, incat ma gandesc la o epidemie de cretinism.

Pe bune, acum: cum si de ce sa votezi un candidat fara sanse?

Cand pariezi, pe meciuri, iti pui vreodata toti banii pe echipa de cacat, care pierde de cand a inceput campionatul?

Cand iti cumperi un televizor, platesti pentru aparatul julit, cu cutia uda, si cu fire iesind din carcasa?

Cand iti duci copilul in oras, sa manance o prajitura, alegi bombele din jurul garilor, sau din cartierele rau-famate?

Si atunci cum pana mea te duci la vot sa pui stampila pe un neica-nimeni, care mai are cinci fani in afara de tine? De ce esti atat de cretin? Cum poti fi atat de cretin?

Stii ca n-are nici o sansa. Stie si el. Stiu si copiii, pentru ca nenea de la tv pe care vrea sa-l voteze tati arata usor dement. Si-atunci, DE CE?????

E pe bani, coane. Sa nu ti se para ca votezi gratis. Prima oara cand ai votat de-am’boulea ne-am trezit cu un tataie communist, care a tinut tara pe loc. La tine la fabrica s-a instaurat falimentul pentru ca nenea asta n-a vrut sa vina investitori sa o modernizeze. El spunea “nu ne vindem tara”, iar tu faceai foamea.

Ultima oara cand ai votat relaxat, a venit unul, cu o cautatura ciudata, care ne-a bagat in gard cu un premier pus doar pe taiat lefuri, care s-a imprumutat cu o carca de bani ca sa-I dea bancilor. Nici un leu din datoria imensa a Romaniei n-a fost investit in drumuri, spitale, alimentari cu apa, gaze, energie. Fiica mea datoreaza FMI vreo 7.000 de euro, desi are 12 ani, pentru ca eu am fost un dobitoc si am votat ca un cretin.

Avem doar patru candidati cu sanse, nu paisprezece. Macovei, Ponta,  Tariceanu, Udrea. Alege unul dintre astia si voteaza-l. Daca ti se potriveste. Daca ai senzatia ca iti va fi mai bine cu el/ea. Nu vota Branza, Vadim, Diaconescu si alti loseri ca ei.  Fiecare face partie pentru unul din cei patru, are functie ciclistului din pluton care se sacrifica doar ca ca sa juleasca picioarele altor concurenti, si sa-I intarzie.

Nu fi tampit, da? Ca esti tampit pe banii tai.

© 2023 Bogdan Stoica