Taxi Index sucks.

Merg foarte rar cu taxiul, in Ploiesti. Un motiv ar fi ca nu beau ca porcul, si-mi pot conduce masina 7 zile din 7, fara probleme. Al doilea -  urasc taximetristii, ca breasla, pentru ceea ce reprezinta in Ploiesti: o adunatura de manglitori, proxeneti si jegosi impotenti, printre care se ascund si o mana de oameni de treaba. 

Azi insa, fatalitate, dupa niste bere, am decis ca e bine sa conduca altcineva. Si ma urc, ca boul inocent, in PH 11 UGU, de la Taxi Index. Un Fiat Linea care, pe intuneric, arata doar ... galben. In cinci minute, mi-am dat seama ca autorizatia de taxi (nr. 909, daca intereseaza pe cineva) poate fi ridicata oricand, fara probleme.

  • Manerul portierei stanga spate stricat.
  • Scaun dreapta faţă stricat.
  • Bordul scartaie ingrozitor.
  • Caroseria reactioneaza sonor la viraje, in zona dreapta spate.
  • Motorul huruie ca o pula intr-o rasnita de cafea.
  • Becul de ABS aprins in bord.
  • Becul de ulei - intermitent, in bord.

N-am fițe, să mor. Am mers și cu căruța, la viața mea. Nu vreau limuzine, in loc de taxi. Dar aș dori, dacă nu deranjez prea mult, ca mașina in care mă urc să fie intreaga. Nu de alta, dar intra un bou in noi, și mor pentru că scaunul pe care stau zboară prin geamul lateral, în timp ce un coi îmi rămâne prins in bordul care s-a desprins accidental.

Și mai am o problemă. Am un amic care a băgat 15.000 de euro într-o mașină nouă, și alte 8.000 de euro în licență și șpăgi, ca să facă un ban. Iar clienții lui, om responsabil, cu mașină nouă, sigură și curată, ajung în acest Fiat (End Of) Linea, care, cel mai probabil prin șpagă, rămâne cu hârbul în trafic, deși pune în pericol pasagerii și traficul. Amicul meu face foamea, incercand sa mentina masina la un standard. Asta cu Linea face doar bani, pentru ca nu investeste nici in braduti parfumati, in masina miroase fix ca in curul lui, dupa basini.

ARR? RAR? Primarie? Politie? Aveţi idee cum pula mea e ăsta liber să facă taximetrie?

© 2023 Bogdan Stoica