Cinci motive pentru care sunt mandru de noua mea scrumiera.

Vineri, la concertul Phoenix, in coltul de sud-est al stadionului Ilie Oana era un cort al unei fundatii, cu multe obiectute facute manual. Stiti procedura - alegi un obiect si donezi o suma de bani. De acolo am scrumiera.

Ca noi toti, mereu iau diverse chestii de la fundatii. De cele mai multe ori, de rusine, pentru ca obiectele alea sunt fie urate, fie inutile. O floare de lotus rosie facuta din hartie impletita, lipita pe un fundal maro din carton, la care au muncit doua zile, patru copii cu probleme, ramane doar un obiect urat si inutil. Il iei, si nu stii cum sa-l dai, sau il arunci la prima curatenie. Asta pentru ca nu esti tot timpul in starea aia speciala, in care crezi ca poti sa ajuti. 

Asa ca mi se pare foaaaarte ok ca fundatiile care vor sa stranga bani pentru nevoile lor, sa ne manipuleze in voie. Sa ne bage pe gat, in loc de martisoare, lantisoare, bratari, tablouri, felicitari, carti postale, si alte tampenii care nu mai fac parte din viata noastra, chestii utile, legate de obiceiurile noastre de consum, de modul in care ne petrecem timpul liber, de obiectele pe care le folosim cel mai mult intr-o zi. Asa, nu vom mai avea nici o scuza sa nu ajutam. 

Scrumiera asta este geniala pentru ca:

  1. In primul rand, e un obiect practic, intotdeauna ai nevoie de o scrumiera, pe cand de un tablou, doar cateodata. De un tablou urat, niciodata. 
  2. In al doilea rand, ideea modelarii unui recipient de sticla, pentru a fi folosit in alt scop, este de top: sticla nu e biodegradabila, iar refolosirea ei presupune de multe ori logistica si costuri.
  3. In al treilea rand, nu cred ca s-a muncit deloc la scrumiera. Probabil au bagat sticla in cuptor si au asteptat sa se topeasca. 
  4. In al patrulea rand, nu mai are nici dracu' o scrumiera ca a mea. Si asta ma face sa o apreciez si mai mult. 
  5. In al cincilea rand, arata de exceptie. Practic, e de firma: MOTIVATION.

 

© 2023 Bogdan Stoica