Cost-killer-ul de la Carrefour Market e un cretin. Părerea mea.

Carrefour Market este singura retea de minimarket-uri care a avut succes in Romania. Mai mari decat orice magazine de cartier, dar mai mici decat Profi, cu marfa mai putina decat in Carrefour Hipermarket, dar aleasa cu grija, magazinele CM au succes. Cel putin, asta, de langa mine, are. Mereu stau la coada la casa, cand cumpar paine, apa, bere...

Din pacate, pe fondul crizei, la Carrefour Market se iau si decizii de cacat. Sau din cauza unui manager de cacat, habar n-am, ca nu lucrez la ei. 

Decizia de cacat - pungile.

Pungile n-au fost niciodata punctul forte al Carrefour. Au fost, însă, tot timpul, suficient de ieftine incat sa iei destule, mai ales ca ai la ce sa le folosesti, dupa ce ajungi acasa: incap perfect intr-un recipient de gunoi menajer, in locul sacului negru obisnuit. Poti sa-ti impachetezi in ele incaltamintea de iarna. Poti sa le duci la tara, acolo unde nimic nu se arunca, niciodata. Mai sunt si reciclabile!

De data asta, cei de la Carrefour Market au mers prea departe cu reducerea de costuri. Azi, mi s-a rupt o punga Carrefour in care erau sase cutii de bere, adica trei kilograme. Asta in conditiile in care un bax de cutii de bere poate fi carat si pe o coala A4, tinuta de colturi. Cat de subtire si de proasta e punga aia, daca nu mai tine un pachet cu greutate egal distribuita, fara muchii sau colturi taioase, destul de ușor?

Ruptul pungilor de la Carrefour Market a devenit parte a peisajului cotidian, pentru trecatorii de pe Republicii: "Uite restaurantul Caraiman, in ce hal a ajuns. Uite taximetristii, cum stau ca muistii, blocand doua sensuri de mers. Uite o doamna dobitoacă, cum aduna rosii, paini si cutii de conserve de pe jos, pentru că s-a încrezut in pungile Carrefour..."

Cat pana mea costau pungile alea solide, de la inaugurare? Si de ce pu*a mea le mai subtiati, daca tot le platim din ce în ce mai scump? Ce cretin din organizația voastră a văzut în asta o măsură de eficientizare a activitatii sau de maximizare a profitului? 

Proștilor.

Publicitate

© 2023 Bogdan Stoica