Sunt fericit! Greva medicilor o sa fie super!!!

Am o rudă care a terminat Medicina, acum vreo 10 ani. O facultate odioasa, cu carti care costa cat o masina, cu un volum de informatii aproape de neasimilat de catre un om obisnuit. De cand a trecut el prin asta, am un respect maaaaxim pentru medicinistii-studiosi. Mai știu pe cineva, iubita cuiva, care face facultatea acum. Invață de rupe micuța, pentru ca n-are bani de dat. Cerând între 800 si 2.000 de euro pentru un examen, profesorii de la Medicină au umplut facultatile de profil de prostănaci și prostănace care put de bani si-si iau examenele desi sunt semi-oligofreni. Adăugați și studenții străini, și mai plini de bani decat ai noștri, care au ridicat atât de sus tariful de examen încât "nu se mai merita"!

Desi aceste loturi de oligodoctori n-a ajuns sa practice medicina prin spitalele de stat ale Ploieștiului, e ca si cum ar fi deja acolo. Am rude, prieteni si cunostinte care au dat șpagă ca sa scape cu viata din diverse probleme medicale. Altii au dat bani unor medici prosti si tot au avut de suferit, de-au ajuns în spitale din Capitala, unde se mai face și medicină, nu doar comerț. Cei care nu dau, sau care nu merg la Bucuresti, parca joaca la loto: scapa, raman mutilati sau mor mai degraba in functie de horoscop decat de afecțiunea de care suferă, sau de știința de carte a medicilor.

Cat castiga un medic, de fapt? La Maternitatea Ploiesti, o asistenta face 200-300 de lei pe zi. Pentru o cezariana, un medic de la Maternitate ia minim 1.500 de lei. La Judetean, te costa 500 de euro o apendicita si peste 1.000 de euro aproape orice e mai complicat de atat. Ca să primești o hârtie care-ți aduce doua zile de concediu te duci ori colo, ori dincolo, pentru că tot atât costă: 50 de lei. Una peste alta, nu cred că vreun medic șpăgar ia mai puțin de 30.000 de lei lunar, în timp ce o asistentă de spital se mulțumește cu doar 10.000 de lei lunar.

Si aici ajungem la anuntata greva a medicilor. Abia astept sa inceapa protestele la Ploiesti, sa ma duc sa-i privesc in ochi pe cei pe care stiu ca i-am spaguit personal. Si pe cei carora prietenii si rudele mele le-au dat mii de euro. Si pe cei care au omorat oameni cu prostia si cu indiferenta lor. Sa-mi explice cum nu se ajung ei cu banii....

Sustin greva medicilor, in sensul ca as vrea ca statul sa le dea lefuri de mii de euro. Medicii salveaza vieti, ce pula mea, e maxim sa faci asa ceva! Dar as vrea, ca o data cu lefurile, sa vina si niste undercover de la DNA, niste camere video si niste microfoane. Sa fie ... cum sa zic... eficient. 

Stiu ca printre medicii jegosi sunt si medici cu suflet, care nu merita eticheta de spagari. Ei stiu cel mai bine cum merg lucrurile, vad cum colegii lor distrug oameni, si nu spun nimic, lasand mii de oameni sa moara sau sa ramana mutilati, pentru ca nu le dau spaga. Asa ca ma doare-n cur de iritarea lor, cand vor citi textul asta. Sunt complici la cel mai lent genocid din istoria Romaniei: asistenta medicala de stat. Mai ales ca victimele lor n-au avut niciodata posibilitatea de a face greva...

© 2023 Bogdan Stoica