Cum recunosti o minora pe Facebook

Sunt mandrul posesor al unei minore de 11 ani. Un copil normal, care se joaca, isi ingrijeste animalutele, nu are veleitati de diva sexy, nu viseaza baieti, nu isi face poze data cu ruj pana la urechi, nu vrea sa poarte rochii cu decolteu si nu vrea un sutien cu buretei. Un copil de care sunt foarte mandru.

Sunt convins ca si alti parinti au asa ceva. Ii felicit. La fel de convins sunt, insa, ca multi parinti au acest sentiment, pentru copii lor, din necunoastere. Daca ar fi curiosi sa verifice ce posteaza minora din dotare pe Facebook, ar face stop cardiac. Si, in opinia mea, ar fi perfect. Nu-mi plac idiotii. Idiotii care procreeaza si-si lasa copiii nesupravegheati in cel mai periculos spatiu al momentului - cel virtual, merita sa moara strigand simt o gheara in piept.

Cum ne aparam de invazia minorelor care au luat-o razna? Ei bine, nu putem. Doar parintii lor o pot face. Eu nu permit accesul la profil meu celor care si-au declarat varsta si au mai putin de 18 ani. Ca unii utilizatori ocolesc aceste setari, nu e vina mea. Elimin, periodic, din lista, minorii si minorele. La cat de urat vorbesc, ar fi culmea sa cultiv un asemenea public, care nici nu intelege savoarea unei obscenitati bine plasate in context. Ce pula mea, as strica orzul pe gaste...

Asadar, cum recunosti o minora pe Facebook:

  1. Este disperata dupa statutul de dezirabila sexual. Asa ca poarta sutien cu buretei, sa adune cat de cat sanii, si sa iasa decolteul misto. In pozele din profil, sta cu spatele arcuit, sa fie si un pic de fund acolo. Din pacate pentru ea, o tradeaza ce se intampla la punctul 9.
  2. Pozele sunt de aproape, si cu rezolutie foarte slaba; stiti cu totii ce camera foto de cacat are un iPhone pe fatza
  3. Noua din zece postari sunt citate cu barbatul adevarat (referinte AICI). De obicei, sunt insotite de imagini cu ea in oglinda, cu capul usor inclinat si cu o grimasa de necajita neconsolata.
  4. In cel putin o poza, se vede un panou, aparent din lemn sau melamina, pe perete. E poza facuta in clasa, la scoala. Si, daca te uiti atent la degetele ei, o sa vezi si urme de creta pe oja.
  5. Cel putin o poza are ca fundal faianta din toaleta Sky Club. Ce cauta minorele in cluburi, e alta poveste...
  6. Ii urmareste pe Mihaela Radulescu, Mihai Bendeac si pe alti trepanati celebri.
  7. Isi da check-in alaturi de alte 6-10 fete. Adultele nu ies in oras in grupuri atat de mari. E suficient sa fie doua, iar una dintre ele sa aiba sanii mai mari, si s-a dus dracului armonia grupului... Va dati seama ca in 6-10 ar iesi un carnagiu?!
  8. Nu stie sa-si suga burta in pozele de la piscina. Adica in loc sa suga moderat, ca sa arate plat abdomenul, suge de-i arata stomacul ca dupa operatie. De ce are burta, daca e minora?! Pai nu mananca la fiecare trei zile, de la Mc?!
  9. Din nefericire pentru ea, o colega de clasa ii da tag intr-o poza de care ea nu stie. Si acolo i se vad ghiozdanul, aparatul dentar, lipsa de sani, colegii de clasa, camera ornata cu postere cu Selena Gomez si Justin Bieber, ceasul cu fetele din H2O, sau mai stiu eu ce. Aia e. Restul pozelor, postarilor si linkurilor sunt doar elemente ale unei campanii de marketing din care lipseste adevarul: are doar 13 ani.
  10. Cel mai important indiciu: are capul disproportionat de mare, in raport cu corpul. E normal, asa au toti copiii. Corpul uman isi inceteaza cresterea atunci cand proportiile dintre parti devin firesti. Faptul ca ea are capul mare e cel mai bun indiciu ca inca mai creste, si ca tu ca ai in lista o minora.

Suna degradant? Te enervezi ca cineva trateaza atat de superficial prezenta fetei tale pe Facebook? Atunci mai uita-te, dobitocule, pe profilul ei! Esti singurul responsabil de modul in care ea se prezinta lumii.

Pentru genul asta de parinti-dobitoci: In UE, patru din zece copii care utilizeaza Internetul s-au confruntat cu amenintari online vizand in principal exploatarea sexuala. La Helpline Romania ajung, anual, peste 600 de apeluri si sesizari privind hartuirea si abuzul pe Internet, furtul de date personale, frauda si/sau spam, pornografia si santajul. In Romania exista cea mai mare incidenta a hartuirilor (cyberbullying) din intreaga Europa. Cyberbullying-ul poate consta in trimiterea de mesaje unei persoane care a spus ca nu vrea sa mai comunice cu expeditorul, e-mailuri care pot contine amenintari, remarci sexuale, incitari la ura, sicanari ale victimelor precum si afisarea oricaror declaratii false care au ca scop umilirea victimei, private sau publice pe forumuri si grupuri de discutie. Agresorii cibernetici divulga date reale, cu caracter personal, despre victimile lor pe site-uri si forumuri sau publica materiale in numele lor cu scopul de a le defaima si/sau ridiculiza, sau publica barfe si instiga alte persoane la comportamente rautacioase impotriva victimelor. Detalii pe www.helpline.sigur.info.

© 2023 Bogdan Stoica