Cui foloseste o zi libera doar pentru bugetari?

Azi, usa principala a Palatului Administrativ Ploiesti era incuiata. Incuiate erau si sediile celor 40 de directii deconcentrate, inclusiv fiscul si trezoreria locala. Asa ca daca cineva a avut nevoie de o hartie, de un aviz, de o informatie, sau sa faca o sesizare, n-a gasit nici un singur bugetar sa-l ajute.

Bugetarii, insa, au dus-o boiereste azi. Daca au avut chef de cumparaturi, au avut unde sa le faca. Benzina? Nici o problema? Spalatorie auto? Deschise toate. Tuns, platit telefonul, dus masina de spalat la service? Sigur ca da! Copilul la pregatire, sau la dentist? "Va asteptam cu drag si mai poftiti pe la noi!".

In caz ca nu stiti, azi a fost zi libera. Vreun dobitoc din guvernul Ponta a hotarat ca, daca joi e zi libera, de Sf Maria, sa fie si vineri. Nu conteaza ca suntem in tara cu cea mai slaba productivitate a muncii din Europa, ca suntem loviti profund de criza economica, ca nu mai merge aproape nimic. Sa stam acasa, a zis dobitocul, si toata lumea a fost de acord. 

De stat acasa, insa, n-au stat decat bugetarii. In sectorul privat, unde e important sa faci impresie buna sefului, care iti poate pune oricand ratele in cui, toata lumea si-a vazut de treaba. Nu te joci cu viitorul jobului tau, pe timp de criza. 

La 20 de ani de la plecarea pe drumul spre libera initiativa, descentralizare si micsorarea rolului statului in economie, Romania merge inapoi. Unul dintre motive: un dobitoc, din Guvernul Ponta, care mai are putin si declara zilele de luni ca fiind nelucratoare. Si stiti de ce? Pentru ca lunea pica dupa duminica!

 

© 2023 Bogdan Stoica