Ca să fie bună, o țigară nu trebuie să fie făcută în România.

Știu, sunt fumător, și asta e un lucru rău. N-am chef de o polemică pe tema asta. Nu beau, însă, decât ocazional. Nu-mi bat copilul, nu fur de la gura unor amărâți, nu fac sex cu nevestele altora. Media defectelor mele ar fi fost prea mare, dacă nu fumam. Și cu asta, gata, trec la temă.

Uită-te la imaginea de mai sus. Dacă ești fumător, gândește-te când ai văzut ultima oară așa ceva, adică o țigară care arde până la capăt. N-ai cum să vezi, în poză, fumul albastru, și n-ai cum să simți mirosul ăla inconfundabil de tutun de calitate. 

Țigara e Gauloises Brunes, fără filtru. Nu se găsește la noi, mi-a adus un amic, din Germania, câteva pachete, prilej să mă bucur de niște momente de calitate, dar și să mă enervez un pic.

Nouă, românilor, ne-au stricat gustul țigărilor pentru că nu se mai ia tutun de nuștiucare, că face rău. Le-au introdus elementul ăla care le face să se stingă singure pentru că încălcăm nuștiuce reguli anti-incendiu. Le-au scumpit ca să achităm nuștiucetaxă de sănătate.

Nemții ăștia, în schimb (țigările mele sunt produse în Germania) fac însă, altfel. Iau fix același tutun care a făcut celebru acest brand de țigări. Nu au introdus nimic în ele, care le-ar fi putut alterat gustul inconfundabil. Și nu le-au scumpit: în Germania, dacă se dovedește că faci cancer pentru că ești cretin și fumezi, plătești la spital de-ți sar mucii. 

Pe scurt: nouă ne-au stricat țigările pentru că nu respectau normele UE. Da' astea nemțești cum naiba le respectă, nefiind ca ale noastre?

Sau - ce gând teribil! - noi nu suntem în același UE ca Germania?

[comenteaza aici, daca ai ceva de comentat: www.facebook.com/bogdanstoica.ro]

© 2023 Bogdan Stoica