Ce-o sa se intample la Spitalul Judetean Ploiesti - Profetiile unui cinic

1. Comisia aia, venita de la minister, este BLAT cu conducerea spitalului. Asta pentru ca nu sta de vorba cu pacientii, cei mai in tema pe subiectul nenorocirilor de acolo. Daca o intreaba pe tanti Vica, de la Salonul X, cine i-a cerut bani, ce si-a cumparat singura, daca a vazut gandaci si daca a primit hartie igienica, in cate culori sunt petele de pe salteaua ei, comisia ar afla mai multe decat de la director sau de la medici, care au grija sa tina subiectul in zona "nu avem bani".

2. Strambeanu e pe craca. Poate nu acum, ca lui Mircea Cosma nu-i place sa cedeze la presiuni mediatice. Dar o sa vedeti, dupa sarbatori, ca se intruneste nu stiu ce comitet, consiliu, care decide o "reorganizare" a activitatii, fara actualul director. 

3. Chirurgul Dan Oprea o s-o festeleasca. A incalcat codul tacerii, cel care tinea tarifele de spaga sus si sigure. Chiar daca scapa de comisie, de acuzatia de malpraxis, el nu va mai fi considerat de incredere de colegii sai. Pe de alta parte, tariful personal de operatie fie o sa creasca pana la cer (na, te opereaza un chirurg-erou), fie o sa ajunga la zero, pentru ca naivii nu vor crede ca asa un medic incredibil de curajos ia bani pe operatii.

4. Instrumentarul nou si cearsafurile curate vor fi prezente maxim trei luni. Apoi vor disparea din nou. Pai de ce sa-ti aduca cearsaf nou, din oficiu, atata timp cat tu ai 10 lei pregatiti, ca sa ti-l aduca?!

5. O sa murim in continuare pe paturile spitalului judetean din Ploiesti. Atata timp cat un singur pacient accepta sa dea cinci lei ca sa i se aduca apa, javrele fara suflet din sistemul medical se vor impune.

© 2023 Bogdan Stoica