Cazul Nastase - Nu e corect, dar s-a facut dreptate

Justiţia nu face dreptate. Daca violezi şi ucizi un femeie, primeşti o pedeapsă pentru viol, una pentru omor şi faci închisoare doar pentru cea de-a doua. Dacă nu o violezi, dar îi iei cerceii şi o ucizi, aceeaşi femeie te trimite la închisoare pentru mai mult timp, pentru că e "omor deosebit de grav". În viziunea celor care au facut Codul Penal, furtul unei perechi de cercei este, in anumite conditii, o chestie mai grava decat un viol. Voi vedeti dreptate in asta? Eu nu. Ei bine, altii cred ca asa e corect.

Aşa şi cu Năstase. Un dosar tras de păr, pentru nişte termopane de căcat, şi bang cu el la închisoare. Incorect. Dosar politic. Dar salutar.

L-am cunoscut pe guşterul ăsta unsuros. I-am cunoscut şi prietenii, şi uneltele umane cu care a făcut ce-a făcut. Vă asigur, că, fără Năstase, mafia din România ar fi fost cu minim 25% mai slabă. De-aia, aşa incorect cum e dosarul Zambaccian, e foarte bine că l-au băgat la puşcărie.

Sigur, acum se ridică problema: dar cum trăim noi într-o ţară care poate băga aiurea un cetăţean la puşcărie, nu se poate aşa ceva, democraţia e în pericol.... Da, aşa e. O sa facem cum facem mereu:

Varianta 1 - Daca merge, ne descurcam.  

Varianta 2 - Daca nu, nu.

© 2023 Bogdan Stoica