Daca Radu Banciu este Samsung, iar Mircea Badea este iPhone, ce telefon este Florin Calinescu?

M-am saturat de gasit defecte la iPhone-ul meu. Si, intr-o perioada in care ma cam suparasem pe el, am avut un Samsung S3. Cu care m-am jucat vreo luna, dupa care l-am dat. N-am putut sa renunt la iPhone. Samsung facea aceleasi lucruri, uneori mai bine decat porcaria mea de telefon, dar le facea altfel. Nu mai era nimic firesc, imi solicita gandirea intr-un alt mod, si, oricat ar fi fost de convinsi marketerii de la Samsung ca unul ca mine abia asteapta sa incerce o tehnologie noua, au gresit. Imi plac doar tehnologiile pe care le controlez usor, sau pe care le invat usor. Cu capul plin de iPhone, n-a mai fost loc pentru Samsung.

Acum, cand scriu, vad la tv un promo cu Radu Banciu, si am revelatia ca am, la el, aceeasi reactie ca la Samsung. Pentru mine, Radu Banciu e doar un Mircea Badea cu alt sistem de operare. Banciu n-ar fi existat daca nu s-ar fi uitat ani in sir la show-ul lui Mircea Badea si a reusit in televiziune ca o alternativa mai dura si mai proasta a acestuia. Cand Badea arunca cu cacat, Banciu a promis ca el va arunca si cu cacat, si cu muci, si cu voma. Nu un plus de calitati, fata de Badea, l-a adus pe sticla pe Banciu, ci un plus de defecte. Nici nu-ti trebuie multe calitati sa faci o emisiune de pamflet. Am facut si eu un pic, asa ceva, si va asigur ca functionam, cu mintea, in regim de 30%. Asta pentru ca e cel mai usor lucru din lume sa-i injuri pe toti.

Mi-am propus ca anul asta sa renunt la lumea touchscreen si sa ma intorc la un telefon cu tastatura, ecran mic si o baterie care sa tina macar doua zile. Dupa aceeasi logica, n-am sa ma mai uit nici la Mircea Badea, nici la Radu Banciu. Astept sa-i ofere cineva spatiu de emisie lui Florin Calinescu, si sa faca ala o emisiune asa cum trebuie. 

© 2019 Bogdan Stoica