nadia comaneci - traian basescu nadia comaneci - traian basescu © bogdan stoica

I love BASE

I love BASE! Am zile in care descopar ca ieri, cand eu nu m-am uitat la stiri, a mai zis ceva. Si ma apuc sa caut frenetic, pe net, alte declaratii de-ale lui pe aceeasi tema. De fiecare data, sunt sigur ca voi gasi cel putin una care sa o contrazica pe cea recenta, pentru ca asta e omul, si de fiecare data am dreptate. Din perspectiva asta, Traian Basescu a ajuns un Ou Kinder al politicii.

Ia cititi:

Traian Basescu. 29 martie 2014: Avem o resursă mult mai valoroasă decât aurul şi gazele de şişt - inteligenţa. Romania trebuie să urmeze exemplul Japoniei, care a pus accentul pe inteligenţa poporului. Informatizarea ţării este una din soluţiile de recuperare rapidă a decalajelor rapide dintre România şi statele vechi membre ale UE. In România există condiţii ca o industrie IT să se dezvolte în cele mai bune condiţii. România are toate ingredientele şansei de a valorifica inteligenţa românească.

Traian Basescu, 14 iunie 2009: In loc sa pregatim mecanici auto, tinichigii si ospatari, ne facem toti filosofi. Hai sa revenim pe o programa adecvata, neincarcata si pe cat posibil adaptata economiei romanesti. Am convingerea ca despre papadie si salata orice copil poate intra pe Google sa afle; daca vrea sa stie despre istoria antica si Herodot, intra pe Google. Nu mai avem mecanici auto, tinichigii auto pregatiti in scoli, nu mai avem sau s-au diminuat liceele agricole, de alimentatie, sa facem ospatari, poate revenim la liceele de cai ferate pe cat posibil. Sa nu mai facem filosofi, adica din aia neincadrabibili cu usurinta in campul muncii.

Asa e omul. Se razgandeste. Asa a facut si cu tiganii. 

Pot sa ghicesc ce-o sa declare Traian Basescu, despre educatie, in preajma alegerilor din 2016? Hai sa lasam demagogia. Invatamantul romanesc nu merita finantat deloc. Tinichigii şomeaza, pentru ca acum o aripa infundata la masina se schimba, nu se mai indreapta la service, iar softurile de numarat papadii nu se mai vând, din cauza poluarii care a distrus papadiile. Invamantul, asa cum il vad eu, este scoala Facebook, singurul loc in care adolescentii mai stau la discutii cu adultii. Si as mai dori vot de la 16 ani. 

Mai multe din această categorie: « alb de ce-a scumpit Ponta motorina »
© 2023 Bogdan Stoica