kids, birds & rain kids, birds & rain © bogdan stoica

Curcubeul. Ce e el, în ce zone ale globului creşte şi când apare la tv

Ploua cu soare, ieri, pe la 6 seara. Eram la poarta scolii, asteptandu-mi pustoaica sa iasa de la cursuri, si am coborat din masina, "sa vad cum e". Si m-am binedispus brusc, pentru ca mi-au revenit in minte toate expeditiile facute prin cartier, in copilarie, in momente similare. Sa vedem daca apa de ploaie e calda. Sa vedem daca florile ofilite isi revin brusc, cum auzisem. Sa facem celebrele curse de paie, in apa care "fugea"spre gurile de canalizare".

Din pacate, ieri n-a fost la fel. In spatele meu, in statia de autobuz, toata lumea si-a deschis umbrelele si s-a adapostit sub copertina statiei. Din fata veneau copiii, iesiti pe poarta scolii. Unul-doi, relaxati, privind in sus si discutand. 90%, insa, era aproape de o stare de panica si fugeau spre masinile parintilor.

Suntem distrusi, pe bune, ca specie, daca va mai educati copiii sa se teama de ploaie ca de hepatita, sa fuga de niste stropi de apa cum ar fugi de un pitbull turbat, si, in general, daca nu va mai opriti niciodata sa arati pustilor genul asta de lucruri. Si pe urma va mirati ca n-aveti urmasi, ci asistati.

Stiti ce-ati pierdut ieri, voi astia, care v-ati ascuns disperati de ploaia cu soare? Chestia aia colorata de pe pungile de Skittles: curcubeul.

UPDATE - La 24 de ore de la ploaia cu soare, m-a razbunat piticoata din fotografie. Felicitari parintilor, care au scos-o in ploaie echipata corect, in loc s-o bage in casa de frica ploii. 

Comenteaza, daca ai ce, pe www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica