Faci un miting? Atunci îmbracă-ţi adecvat oamenii, ca să nu mă sperii

Miting PSD la Ploiesti, pentru euroalegeri. Au facut si liberalii, o sa faca si altii. E normal. Asa se face cand vrei sa injuri pe cineva. Nu poti convoca o conferinta de presa in care sa spui Basescu e chior, Antonescu e fraier. Asa ca faci manifestari electorale, la care vine presa, sa se adape de la izvorul cacaturilor. 

Nu e normal, insa, sa nu tii cont de cel mai mic detaliu. Sa nu le spui, celor responsabili cu umplutul salii, sa-si aduca oamenii in anumite conditii. Adica cel putin imbracati corect, cu atitudini prietenoase, in culorile partidului, sau in alb. 

N-o spun eu. Scrie peste tot, pe unde se scrie despre tehnica adunarilor electorale. Uitati-va si la mitingurile cu activul de partid din strainatate.

Tipul asta, din imaginea de mai sus, a venit la mitingul lui Ponta, de la Ploiesti. Deci e implicat, habar n-am la cel nivel de competenta, in alegerile europene. E, cum ar veni, fie purtator de mesaj, fie vector de imagine, pentru o comunitate sau un grup oarecare, din Ploiesti. 

Pe bune? Ăsta?!

N-am nimic cu tipul. M-aş bucura să fie un tip foarte competent în ceva, şi să beneficieze de respectul unora, pentru asta. Dar tot l-aş fi rugat să ascundă tatuajele, pentru că şi aşa PSD are reputaţia unui partid de golani şi interlopi, iar tatuatii, oricat de ok ar fi ei, nu sunt inca bine vazuti in Romania. Tot i-aş fi spus să pună un jeans până la glezne şi un tricou simplu. Asa, pentru public. Si i-as fi spus sa se miste lent, ca un cetatean de treaba ce este.

Şi ştiţi de ce? Pentru că nu mi-aş mai fi pipăit, involuntar, buzunarul în care aveam telefonul, când a trecut pe lângă mine. Senzaţia asta de insecuritate nu e deloc europeană...

© 2019 Bogdan Stoica