Cum era sa-l omor pe unul in trafic, la misto

Ploua, si intram in sensul de la Catedrala, pe sensul spre Sud. Verde pe final, galben, eu accelerez, pentru ca aveam timp, si brusc, mi se baga in fata o Skoda break. Care franeaza!!! Am crezut ca ajung pe bancheta lui din spate, dar franele mele au tinut si m-am oprit la 10 centimetri de el. El, cu o masina mai putin pusa la punct, trece de semafor, cu cativa metri.

Mereu ma surprinde cat de tare ma pot enerva in trafic. Am vrut sa cobor sa-l rup cu bataia, urland la el Pai bine, ma, tu-ti mortii ma-tii, de-aia te-ai bagat in fata, sa opresti?! Cine p**** ma-tii te-a invatat sa conduci?!

N-am facut-o. N-o fac aproape niciodata. Noroc ca nu-s cretin, si dupa secunda aia de Hulk, ma calmez. Acum, insa, nu ma calmasem complet. Si-mi trece prin cap o idee. Cand s-a facut verde pentru cei care vin de pe Vasile Lupu, i-am facut flash cu farurile, si-am claxonat violent. Un fel de E verde, misca-te in ma-ta si dispari, ca ma dau jos la tine daca ma mai tii aici. Boul a inteles perfect si a zbughit-o de pe loc. Ghinionul lui! A trebuit sa franeze brusc, ca sa nu fie lovit de cele trei masini care veneau din dreapta, de pe langa sediul Petrom. Si a mai primit trei-patru injuraturi serioase. Si pun pariu ca s-a speriat serios, asa cum o facusem si eu, din cauza lui, cu doua minute inainte.

Ce-am invatat eu din asta?

Ca nu sunt atat de iresponsabil incat sa ma bat in trafic. Am facut-o o data, ajunge. 

Ca sunt, totusi, atat de iresponsabil, incat sa platesc polite cretine. Daca-l faceau de comanda? Daca murea dobitocul? 

Ca am actionat ca un cretin. Mai bine ii faceam o poza cu telefonul, si-l faceam de doi lei, pe net, pentru totdeauna. AICI

Comentezi?

© 2023 Bogdan Stoica