mountain landscape mountain landscape © bogdan stoica

Bani de la Sky pentru discreditarea Laguna - pe bune, va uitati prea mult la televizor....

Am avut o experienta neplacuta, sambata, la o piscina din Ploiesti. Am scris cateva randuri despre asta si, ca de fiecare data, cei care nu sunt de acord cu mine m-au contestat. Pana aici, totul perfect. De-aia e netul asa de mare, ca sa ne putem exprima toti, pro si contra

Din pacate, nu e doar atat. Nefanii meu n-au scris "Bogdan Stoica minte, dezinformeaza, uite dovada ca nu e asa", ci "nu pricep de ce vrea umbrela" [pentru umbra - geniule] sau "care-i problema ca merg fetele cu tocuri pe iarba" [ia intreaba o tipa].

Din fericire, stiu cum apare fenomenul asta. Apare atunci cand:

  • - cititorii citesc in diagonala sau sunt prosti si, neintelegand textele mele, trag concluzii idioate.
  • - cititorii au un interes si sustin ca n-ar trebui sa scriu despre piscine, pentru ca sunt alte lucruri mai importante.
  • - cititorii ma urasc, si atunci inventeaza un motiv (evident, marsav), pentru care am scris ce-am scris.

Exemple (citez din memorie):

- "Bogdan Stoica prea scrie de rau de toti, o face ca sa faca rau intreprinzatorilor". Nope. O fac doar atunci cand sunt deranjat de un serviciu pe care l-am platit si care a fost suficient de prost incat sa ma inspire, literar vorbind. Si eu cred ca fac bine scriind, nu rau, pentru ca intreprinzatorul afla astfel lucruri de care poate nu stie.

- "tratati-l bine pe Bogdan Stoica, ca altfel scrie de rau". Asta e in regula, cu mentiunea ca nu doar eu, ci toooti cei nemultumiti de un serviciu pe care l-au platit ar trebui sa ofere un feedback furnizorului. E o procedura obisnuita intr-un act de management. Sa te temi ca un client nemultumit pe buna dreptate te-ar putea vorbi de rau face incredibil de bine afacerii tale.

- "Bogdan Stoica e un analfabet". Frate, chiar nu. Adica, daca ai sub 30 de ani si nu ai fost olimpic la 5-6 materii, sigur ai citit de vreo doua-trei ori mai putin decat mine. E vorba doar de timpul alocat lecturilor, nu de altceva. Da, scriu cuvinte urate, dar stiu sa scriu corect si "aducandumise". Ia vezi, tu stii?

"Bogdan Stoica scrie de Laguna, dar nu scrie de gropi, desi orasul e plin de ele" - Coane, n-ai avut tu erectii de cate ori am scris eu despre bubele orasului si n-ai milimetri de mandrie in pantaloni cate chestii s-au rezolvat prin oras in urma textelor mele. Asa ca sper ca nu te va deranja foarte tare sa nu-mi dictezi tu despre ce sa scriu pe blogul meu. Mai ales ca din ce-mi dau seama, contributia ta la binele public tinde spre zero...

- "Bogdan Stoica a scris de rau de Laguna pentru ca e platit de Sky". Gresit, din nou. Nu ma ocup cu asa ceva, dar apreciez ca v-ati gandit la mine cand v-ati imaginat asta. Ati vazut ca in filme criminalul platit e cel mai bun din bransa lui, de neoprit etc? Aruncand calomnia aia cum ca m-a platit Sky-ul sa busesc Laguna, exact asa m-ati desenat: ca cel mai tare blogger din oras, singurul capabil sa distruga reputatia unui business. Multumesc mult. Apropo: v-am zis ca blogul meu e pe locul 5 national, la categoria bloguri personale?

Da, ajung mai des la Sky Pool decat la Laguna pentru ca Sky-ul e piscina preferata a fiicei mele, dar niciodata gratis si n-am avut niciodata o problema sa scriu nasol despre Sky, cand nu mi-a convenit ceva. Iar la Laguna am ajuns sambata tot de dragul fiicei mele, nu ca sa caut probleme. Partea buna e ca nu ma mai duc.

Si inca ceva: daca va deranjeaza atat de tare existenta mea, de ce nu-mi iesiti in cale, ca niste cetateni responsabili, sa-mi explicati cu argumente ce-am gresit? Cat de barbati va simtiti injurandu-ma pe net, de la distanta, mai ales ca, la ce sat e Poiestiul, stam la doi pasi, toti de toti? 

Nu in ultimul rand: fiti practici. Sa zicem ca aveti un avantaj din discreditarea textul meu despre Laguna. Argumentand atat de slab pe marginea lui, cu atacuri la persoana mea, nu la afirmatiile din el, l-ati relansat. De aseara pana azi, inca 500 de oameni l-au citit.

Pai asta-i treaba? Voi chiar vreti sa citeasca tot orasul ca nu-mi place mie, un oarecare, la Laguna? :))

Si sa comenteze?!

© 2023 Bogdan Stoica