US Army soldier US Army soldier © bogdan stoica

De ce a mancat bataie tipa aia de la B1 TV

In primul rand, sa nu credeti ca fanii lui Gadea sunt cei mai prosti si agresivi dintre romani. Nici vorba. Mergeti la un miting PPDD, sa vedeti acolo brute batute-n cap. Sau spuneti ceva nasol de Basescu la un miting PMP, sa vedeti picioare in gura ce va luati. Eu personal, in ultimii 15 ani, am luat cea mai lunga bataie de la niste concediati colectiv, iar cea mai nasoala - de la sepepistii lui Adrian Nastase. 

In al doilea rand, sa nu credeti cumva ca jurnalistii nu au bataia in fisa postului. In fiecare zi, in Romania, un jurnalist este batut sau amenintat de tigani, golani, interlopi, politicieni, politisti, etc. Fanii astia politici sunt cei mai fraieri si inofensivi dintre agresori. N-o sa vedeti stiri de tipul asta atat de des cat se petrec, pentru ca nu merita, astfel de stiri nu fac audienta.

In al treilea rand, ce s-a intamplat duminica a fost la limita provocarii. Reporterii B1 puteau renunta la insemnele postului tv, asa cum fac ori de cate ori vor ca actiunea jurnalistica sa fie de succes. Va spun eu ca nimeni nu le-ar fi zis nimic. Asa, sa te duci cu masina, camera si microfon inscriptionate cu B1, la un eveniment Antena 3, ai carei fani nu se uita niciodata la B1 TV, a functionat ca o carpa rosie pusa in coarnele unui taur. Normal ca mosulicii au vazut rosu in fata ochilor. Cine nu ma crede, este rugat sa se duca imbracat in rappper la un concert rock; punem pariu ca revine cu cel putin 10 dinti lipsa? Sau, mai simplu: du-te, imbracat ca un stelist, in galeria FC Petrolul, sa vezi cum ti se termina viata.

In al patrulea rand, oamenii nu mai suporta jurnalistii. Punct. Au toate motivele sa o faca. In 9 cazuri din 10, presa face audienta cu sex si nenorociri, dupa care manipuleaza politic aceasta audienta cu stiri trunchiate si mincinoase. Si oamenii, chiar daca par prosti, nu sunt. S-au prins ca nu mai respectam regula jocului, si nu ne mai respecta nici ei.

In al cincilea rand, B1 TV a trimis la plimbarea Antenei 3 o echipa de amatori. La un mars ai nevoie doar de ilustratie foto/video. Stirea se face in punctul de plecare al oamenilor: cu ce masini au venit? de unde au venit? cine i-a organizat? cine asigura logistica? cine supravegheaza actiunea? cine a stabilit pasii actiunii? cine comunica oamenilor ce sa faca/zica? Si stiti de ce? Pentru ca o manifestatie unitara de 3-4.000 de oameni nu se organizeaza singura

Asa, sa ceri declaratii unor mosi si babe batuti de soare in crestet.... ce crezi ca o sa obtii? O sa recunoasca vreunul ca e Iisus? O sa spuna ca a venit acolo pentru ca s-a speriat de niste OZN-uri?

Ce nu inteleg eu, dupa ce am vazut imaginile la tv, este cum dracu' a ajuns mosul ala impotent (numai impotentii bat femei, sa stiti) si isteric, cu toti dintii in gura, la sectie? Si de ce nu concediaza Jandarmeria pe ofiterul care a fost sef de dispozitiv, si care, in mod evident, a gresit. 

Altfel, batai o sa mai fie. O sa vedeti. Jurnalistii au devenit pentru populatie tot atat de respectabili ca preotii. Adica, spre deloc...

Comenteaza aici

© 2023 Bogdan Stoica