girl - fire - letter girl - fire - letter © bogdan stoica

Las-o incolo, Măruţă. Ma faci sa ma simt prost pentru ca imi place Pro TV

Nu ma uit la Măruţă. E prea subtire. Parca ma uit la Garcea, sau la disperatul ala de Bendeac. Specia asta de oameni, vag inteligenti dar atat de extrovertiti incat le sesisezi imediat si rasul fals atunci cand nu au inteles gluma, si frazele serioase atunci cand ii doare in cot de tragedia pe care o povestesc - nici n-ar trebui sa apara la televizor. Cum au ajuns acolo si cum de au succes - e peste puterile mele sa inteleg.

Plus gafa aia....

Nu ma uit la Măruţă, dar tot dau de el. Eu nu folosesc butonul de power de pe telecomanda, ci butonul cu cifra 3, adica ProTV. Sunt fan al postului, desi nu ma uit decat la stiri, la unele filme, si la Romania Te Iubesc. Si cateodata deschid televizorul pana in ora 7, si atunci dau fix peste Maruţă si gasca lui de invitati de doi lei.

Saptamana trecuta, cel putin, a fost sub orice critica. Nevasta lui Guţă, apoi iar nevasta lui Guţă, apoi Guţă. Cea mai jenanta mahala, cu cei mai nasoi oameni nu pot produce atata rahat verbal cat poate saracia aia de femeie in dialog cu trepanatul ala de cantaret.

A fost atat de mult Guţă pe Pro TV, incat incep sa-mi pun intrebarea DE CE? Nu se mai poate face audienta decat cu tiganii astia doi? Si va rog sa retineti ca nu etnia celor doi ma deranjeaza profund, ci nivelul discutiei, tonul, miza. Cine vrea sa vada cu cine face sex Guta dupa ce-a lasat-o p-aia si ce parere are aia despre viata lui Guţă? Dincolo de limbajul colorat, ce spun aia doi de merita televizat dialogul lor?

Si mai e ceva ce nu inteleg.

La tigani se uita in mare parte tot tiganii, plus romanii consumatori de manele. Din ce stiu eu, si nu stiu prost deloc, exista o stransa corelatie intre preferintele muzicale si nivelul de trai. Mai pe sleau, toti parlitii fara carte asculta manele. Toti, da? Parlitii educati asculta muzica clasica. Pai, frate, daca strangi cu atata talent atat de mult public parlit la tv, ce livrezi tu, ca producator tv, clientilor de publicitate? Ce fel de puncte de audienta vinzi catre P&G, Unilever, Orange, Vodafone, Zentiva, Lidl etc?

  • Pai ce, manelistii parliti isi cumpara ultimul model de smartphone cu optiuni de net, de la Orange? Nu, nene, il fura sau isi iau o replica, si apoi vaneaza wi-fi prin orase. 
  • Credeti ca astia isi cumpara noile masini de spalat si pods-uri de detergent care se dizolva in ele? Nu, nene, astia sunt numiti nespalati din motive serioase.
  • Vi se pare ca un manelist jegos din Titu o sa-si cumpere suplimente nutritive care sa-i tina ficatul, fierea, prostata, articulatiile si tensiunea in frau? Care ai zis da, ma, acolo, in spate? Spune repede ce-ai fumat...
  • Pe bune, vi se pare plauzibila prezenta reclamelor la produse high-end, intr-o emisiune unde o tiganca si un tigan se injura?

Si nu e doar bizar formatul lui Măruţă, pe cat este de trist. Pro TV este postul care a pus capat domniei lui Ion Iliescu, care tinea Romania pe loc. Tot Pro TV a facut campaniile alea formidabile de intrajutorare, de Craciun. Pro TV l-a momit pe Becali cu notorietatea, facandu-l sa cheltuiasca vreo 20 de milioane de euro pe acte de caritate. Tot Pro TV ne-a adus singura emisiune de carte, singura emisiune de anchete serioase, basca filme de cinema sau de HBO. Toate formatele de emisiuni tv la care va uitati au fost inventate sau aduse in Romania de catre cei din Pro TV. Am mai spus-o o data: Pro TV este pentru televiziunile romanesti ce este Facebook pentru Internet. Măruţă, in schimb, e doar o TeoTrandafir. Stiti voi, voluminoasa aia care a disparut complet din peisaj tot dupa ce difuzase manelisti pe banda rulanta....

Pana mea, Pro TV e chiar o mare smecherie. Si in loc sa fie onorat ca lucreaza acolo, si sa incerce sa produca programe de calitate, demne de a fi difuzate inainte sa apara smecheria aia de Andreea Esca, Măruţă face audienta cu orice pret. Cu doi tigani infecti, care nu pot scrie, impreuna, corect, un cuvant ca paralelipiped.

Las-o incolo, Măruţă. Ma faci sa ma simt prost pentru ca imi place Pro TV. Si pun pariu ca nu sunt singurul care se simte asa. Asa, la misto, ia intreab-o pe nevasta-ta ceva de genul: Iubi, uite m-am gandit ca de saptamana viitoare sa mergem impreuna la concerte de manele, sa purtam mult aur si sa schimbam, in camera celor mici, CD-ul cu Cutiuta Muzicala, cu un CD cu Best Of Salam. Ce spui?

Pun pariu ca o sa-ti traga Andra doua palme de-o sa-ti sara mucii din nas...

Nu accept comentarii pe blog. Comenteaza aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica